|

Polat: Bankaların desteği artmalı

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, bankaların reel sektöre daha fazla destek olması gerektiğini aktardı. Polat, TL üzerindeki spekülatif ataklar nedeniyle döviz borcu bulunan firmalar ile bankaların tüm hesaplarının değiştiğini, şirketlerden başlayan bu durumun tabana yayıldığını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/12/2018 Cuma
Güncelleme: 01:36 - 28/12/2018 Cuma
Yeni Şafak
Adnan Polat
Adnan Polat

Türkiye'nin büyük, kuvvetli ve jeopolitik olarak da çok önemli bir ülke olduğunu belirten Polat, “Türkiye bu yaşananların üstesinden gelecek, hep birlikte geleceğiz. Sadece hükümet yapsın, devlet yapsın olmaz. Herkesin üzerine düşeni yapması lazım. Çünkü hepimiz aynı kayığın içindeyiz. Kayık su alırsa herkesin ayağı ıslanacak” dedi.

Çürükler ayıklansın

Polat, yıllardır ciddi olarak iş yapan firmalara can suyu verilerek, onların yola devam etmesinin sağlanmasının önemli olduğunu vurguladı. Onların batmasının herkese zarar vereceğine dikkat çeken Polat, “Bir yerde domino etkisi yaratır. Ona çok dikkat etmek lazım ama bir sepetin içinde gerçekten çürük elmalar da varsa onları ayıklamak lazım. Çünkü diğerlerine sirayet ediyor” ifadelerini kullandı. Polat, konkordato konusunu da istismar edenlerin olduğunu, bunun önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.

Kredi almak zorlaştı

Bankalardan kredi almanın çok zorlaştığına da işaret eden Polat, “Bir anda herkes bankalardan kaynak talebinde bulununca, herhalde talep istiap hadlerinin üzerine çıktı. Bankalar da haliyle sıkıntıda olanlara her an yardımcı olamıyor ama bu durum da sıkıntıyı daha fazla büyütüyor. Teşvikler de devam etmeli" diye konuştu.

  • AB’nin güvencesi Türkiye
  • Adnan Polat, Türkiye’nin birinci derecede ekonomik açıdan bağımlı bulunduğu bölgenin Avrupa olduğunu, bu nedenle ilişkilerin daha iyi seviyeye çıkarılması gerektiğini kaydetti. Türkiyesiz bir Avrupa olamayacağını vurgulayan Polat, “Ben her zaman söylüyorum; AB bir gün Türkiye’yi almadığına pişman olacak, çünkü AB’nin şu andaki en büyük güvencesi Türkiye. 2050’de Avrupa topluluğu nüfusunun çoğunluğunun Müslümanların eline geçeceği söyleniyor. Bu konuda panik haldeler, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Bizim de elimizde kozlarımız var. Bence Sayın Cumhurbaşkanı da bunu iyi kullanıyor” dedi.
#Polat Holding
#Adnan Polat
#Bankalar
#Kredi
5 yıl önce