|

San Francisco’ya kanatlandı

THY Amerika Kıtası’ndaki 11. , ABD’deki 7. uçuş noktası olan İstanbul-San Francisco seferi yeni Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın da katılımıyla açıldı. Sefer için “Büyükada” isimli uçağın dış cephesine özel bir planlama yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 19:56 - 14/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Türk Hava Yolları (THY) ABD'deki 7. destinasyonu olan San Francisco'ya ilk seferini gerçekleştirdi. Atatürk Havalimanı'ndan Türkiye saatiyle 13.05'te havalanan THY'ye ait Boing 777, yaklaşık 14 saat sonra 311 yolcusuyla San Francisco Havalimanı'na indi.



YOĞUN KATILIMLI AÇILIŞ YAPILDI


İlk sefer dolayısıyla havaalanında düzenlenen törene Türkiye Los Angeles Başkonsolosu R. Gülru Gezer, THY Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Olmuştur, San Francisco Belediyesi Yöneticisi Mark Chandler, San Francisco Turizm Bakanlığı Temsilcisi Joe D'Alessandra, , San Francisco Havalimanı Direktörü John L. Martin'in ve çok sayıda davetli katıldı. Ayrıca, Ak Parti MKYK Üyesi Reha Denemeç, AK Parti Milletvekilleri Dilek Yüksel, Safiye Seymenoğlu, Fazilet Dağcı Çığlık Fatoş Gürkan da törene katıldı.



Haftada 5 seferle uçuşa başlıyor


Tören, ilk sefer dolayısıyla kesilen pastanın ardından hediyelerin verilmesiyle son buldu. THY'nin Amerika kıtasında Buenos Aires, Sao Paulo, Toronto, Chicago, Houston, Los Angeles, New York, Washington, Boston ve Montreal'in ardından uçuş sağlayacağı 11. nokta olan San Francisco'ya, pazartesi, salı, perşembe, cuma ve pazar günleri olmak üzere haftada 5 gün karşılıklı sefer yapılacak. Ayrıca San Francisco hattı, THY'nin Los Angeles'tan sonra en uzun ikinci hattı olma özelliğini taşıyor



Özel tasarım uçak


THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, burada yaptığı konuşmada, İstanbul'a çok benzediğini söylediği San Francisco'ya sefer düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. İstanbul- San Francisco seferi için THY'nin “Büyükada” isimli Boeing 777-300ER


tipi uçağı dış cephesine özel bir planlama yapıldı. Bu uçuşu gerçekleştirecek olan uçak, üzerine İstanbul ve San Fraancisco'nun slüetlerinin olduğu özel bir giydirme yapıldı.



#Türk Hava Yolları
#Türkiye Los Angeles
#San Francisco
9 yıl önce