|

Satışlar katlandı

Yürürlüğe giren bedelli askerlik için yapılan alışveriş esnafın yüzünü güldürüyor. Hareketliliğin en yoğun yaşandığı yerlerden biri de İstanbul Eminönü oldu. Bedelliden yararlanacakların temel ihtiyaçlarını karşılamak için kullanacağı malzemelerin bulunduğu çantaların fiyat 100 ile 250 TL arasında değişiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/08/2018 Salı
Güncelleme: 00:58 - 7/08/2018 Salı
Yeni Şafak
​Yürürlüğe giren bedelli askerlik için yaplan alışveriş esnafın yüzünü güldürüyor.
​Yürürlüğe giren bedelli askerlik için yaplan alışveriş esnafın yüzünü güldürüyor.

1 milyon 324 bin kişinin faydalanacağı bedelli askerlik başvuruları başladı. Sürecin başlamasının ardından bedelli askerlikten faydalanacak vatandaşların yanı sıra askeri malzeme satan esnafın da yüzü güldü. 21 günlük temel askeri eğitim süresince askere gidecek vatandaşların eğitim süresi boyunca ihtiyaç duyacağı malzemeleri bir bir sıraladık. İç çamaşırından cüzdana, kişisel bakım ürünlerinden birçok askeri malzemenin satıldığı Eminönü esnafının nabzını tuttuk.

BUNLARI UNUTMAYIN

Eminönü’nde askerlikte en çok ihtiyaç duyulan kişisel bakım ürünlerinden, dolap kilidine kadar birçok malzeme kolaylıkla temin edilebiliyor. Harcanacak miktar ise ürünlerin kalite ve alınacak malzemenin türüne göre değişiyor. Askeri malzeme satıcısı Şahin Işık, 21 günlük temel askeri eğitime tabi tutulacak askerlerin ihtiyaçlarını bir bir sıraladı. Işık, “15 adet temel askeri malzememiz bulunuyor. Takım halinde 5 adet iç çamaşırı, 5 adet çorap, banyo ve traş havlusu, kişisel bakım ürünleri, saat, iğne iplik seti, bot boyası, vatka, traş çantası, cüzdan ve bot tabanlığından oluşan setlerin fiyatını 100 liraya almak mümkün. Alınacak malzemenin kalitesi ve çokluğuna göre fiyatlar 250 liraya kadar çıkıyor” dedi.

  • Esnafın
    yüzü gülüyor
  • Yürürlüğe giren bedelli askerlikten faydalanacak 1 milyon 324 bin kişinin tamamının yaralanması halinde devletin kasasına 20 milyar lira girecek. Satışların iki katına çıktığını söyleyen Şadan Argün de, bayramdan sonra hareketliliğin daha artacağını vurguladı.
#Bedelli Askerlik
#Eminönü
6 yıl önce