|

Sektör 2019'dan umutlu

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, sektörün büyüme trendine girdiğini söyledi. Koloğlu, “2019'da dengeli büyümeye odaklı ekonomi politikası hayata geçirilecek” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 3/01/2019 Perşembe
Güncelleme: 00:48 - 3/01/2019 Perşembe
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

Müteahhitler 2019 yılının 2018’den daha iyi bir yıl olmasını bekliyor. Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, “Yerel seçim sürecinin tamamlanması, döviz ve faiz oranlarındaki normalleşmenin etkisi ve yapısal reformların hayata geçirilmesiyle Türkiye ekonomisinin olumlu yönde seyredeceğine inanıyoruz. 2019 sürdürülebilir ve dengeli büyümeye odaklanan ekonomi politikalarının hayata geçirileceği bir yıl olacak” dedi.

Geçen yıl küresel ve bölgesel düzeyde yaşanan olumsuzluklara karşın, alınan tedbirler sayesinde makroekonomik göstergelerde iyileşme yaşandığına da vurgu yapan Koloğlu, ekonominin son aylarda cari fazla verdiğini hatırlattı.

TASFİYE DÜZENLEMESİ FİRMALARA YARAR

Koloğlu, işlerin durma noktasına geldiği bir dönemde hükümet tarafından sözleşmelerin tasfiyesine ilişkin düzenleme yapıldığını da hatırlattı. Bu düzenlemenin, firmaların geleceğe dönük plan yapmasına imkan sağlayacağını belirten Koloğlu, “Fiyat farkı konusunda da yapım işinin özelliklerine ve malzemelerin ağırlık oranlarına göre katsayının belirlendiği bir sistem geliştirilmesi gerekiyor. Gerçekçi bir fiyat farkı uygulanması yükleniciyi korumasının yanında, yatırımların devamını ve tamamlanmasını sağlar” ifadesini kullandı.

  • Bu yıl yeni projeler var
  • Koloğlu, İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda Kanal İstanbul'un ihale süreci, otoyol ve banliyö hatları ve kentsel dönüşüm gibi pek çok projenin yer aldığını anımsattı. Kentsel dönüşüm sürecinin de sektöre hareketlik getireceğine işaret eden Koloğlu, "Enerjide dışa bağımlılığın azaltılması için rüzgar, güneş ve kömür gibi milli kaynaklarımıza öncelik verilmeli, yerli ve milli teknoloji Ar-Ge çalışmaları artırılmalı” dedi. Koloğlu, sektörün yurt dışında Kasım 2018 itibarıyla 15,8 milyar dolarlık 180 proje üstlendiğini de aktardı.
#İNTES
#Celal Koloğlu
#Tasfiye Düzenlemesi
5 yıl önce