|

Suriye ile ticaret dengeli artacak

Bakan Kürşad Tüzmen, yakın zamanda Suriye ile ticaret hacminin 1 milyar doları bulacağını söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 9/10/2005 Pazar
Güncelleme: 18:24 - 3/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Suriye Başbakan Yardımcısı Abdullah Dardari, Suriye'de yeniden yapılanma kapsamında gerçekleştirilecek 10 milyar dolar tutarındaki altyapı yatırımlarından özellikle Türk şirketlerinin büyük pay almasını arzu ettiklerini kaydetti. Dardari, Türkiye'ye ziyareti kapsamında Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile biraya gelerek ikili görüşmelerde bulundu. İkili görüşmeler öncesi açıklama yapan Dardari, Türkiye ziyareti kapsamında yapılan görüşme ve temaslarda iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi konusunun ele alındığını söyledi.

Ziyaretinin Türkiye ile AB arasında müzakelerin başlaması gibi önemli bir tarihe denk geldiğini kaydeden Dardari, bunun iki ülke arasında çok daha önemli ilişki ve işbirliklerinin bir göstergesi olduğunu kaydetti. Suriye'nin serbest pazar yolunda ciddi adımlar attığını ve önümüzdeki 5 yılda ülkesinde çok ciddi altyapı yatırımları yapılmasının planlandığını belirten Dardari, "10 milyar dolarlık altyapı yatırımlarımızda Türk şirketlerinin büyük pay almasını arzu ediyoruz. Bu yeniden yapılanma karayolu, demiryolu, sanayi, teknoloji yatırımlarını kapsıyor" diye konuştu.

Devlet Bakanı Tüzmen de konuşmasında, iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesiyle ticaret hacminin dengeli bir şekilde artacağını söyledi. Tüzmen, yakın zamanda hacmin 1 milyar dolar olacağını, 1 milyar doların "kritik kitle" olduğunu ve bu rakamın aşılmasının ardından ticaret hacminin sürekli aratacağını belirtti.

  • İSTANBUL


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 yıl önce