|

Tekno-girişimciye süper hızlı destek

Türkiye’nin girişimci ve mucitleri devlet desteklerine daha kolay ulaşacak. Çalışmalara bu ay Turquality’den başlayacaklarını söyleyen Ekonomi Bakan Yardımcısı Yıldırım, “Desteklerin ödenmesi sürecini, ciddi ölçüde kısaltacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2015 Cumartesi
Güncelleme: 19:43 - 20/03/2015 Cuma
Yeni Şafak

Ekonomi Bakan Yardımcısı Adnan Yıldırım, Türkiye'de inovasyona yönelik teşvik ve desteklemelerde yaşanan sorunlara dikkat çekti. “Türkiye İnovasyon Haftası İzmir 2015” etkinliğinin ikinci gününün açılış töreninde konuşan Yıldırım, Türkiye'nin geleceğinin yenilik teknolojileriyle şekilleneceğini belirterek, “Desteklerimizin realize olması, ödenmesi, çok uzun süre alıyor. Desteklerin ödenmesi sürecini, ciddi ölçüde kısaltacağız” müjdesini verdi. “Çalışmamızı bu ay içerisinde Turquality'den başlayarak, arkasından diğer destek programlarımızda uygulamaya koyacağız” diyen Yıldırım, markalaşma ve yenilikçi teknolojiler sayesinde 2023 hedeflerine ulaşılabileceğini kaydetti.



YENİ DESTEKLER YOLDA


“Tasarım desteği programı”yla moda ve endüstriyel ürün tasarımı alanlarında faaliyet gösteren firmalara verdikleri desteklere değinen Yıldırım, şunları kaydetti: “Yeni destek paketimiz, tasarım ve ürün geliştirme projelerinin verdiği imkanlarla şirketlerin tasarım departmanı kurmaları, varsa da geliştirmeleri amaçlanıyor. Böylece, şirketlerin tasarım ve inovasyonel kapasitelerinin artırılmasını, katma değerli ürünler üretilmesini teşvik ediyoruz.”



100 ŞİRKET 111 MARKA


Yıldırım, “Turquality" kapsamında 100 şirketin 111 markasını desteklediklerine işaret ederek, şöyle devam etti: “Çok önem verdiğimiz bir çalışma içerisindeyiz. Sayın bakanımız talimat verdi. Desteklerimizin realize olması, ödenmesi, çok uzun süre alıyor. 6 ay, 9 ay, 1 yıl sonra destek ödenmesi, yapılacak ödemenin etkinliğini azaltan bir durum. Destek ödenme sürecini, ciddi ölçüde kısaltacağız."


#tekno
#girişim
#Turquality
9 yıl önce