|

THY rekora Afrika ile uçuyor

Dünyanın en fazla ülkesine uçan Türk Hava Yolları, 121’inci ülke olarak Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’yi uçuş ağına ekledi. Afrika kıtasında da en fazla noktaya uçan THY, başkent Freetown’a başlatılan tarifeli seferle birlikte kıtada 52.inci destinasyona ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/02/2018 Pazar
Güncelleme: 00:27 - 25/02/2018 Pazar
Yeni Şafak
THY, Sierre Leone uçuşlarına da başladı.
THY, Sierre Leone uçuşlarına da başladı.

THY’nin ilk uçuşu, TK533 sefer sayılı Boeing 737-900 tipi uçağıyla gerçekleştirildi. THY uçağı, Freetown Lungi Uluslararası Havalimanı’nda su takı ile karşılandı. İlk tarifeli seferin akabinde gerçekleştirilen basın toplantısına Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi de katıldı. Ekşi ve beraberindeki heyet havalimanında ülkenin yerel dans heyetiyle karşılandı.

KURUM VİZYONU İÇİN ÖNEMLİ

Bilal Ekşi, “Bildiğiniz gibi THY en çok ülkeye uçan havayolu. 120 ülkeye uçuyorduk. Bugünkü Sierra Leone Freetown uçuşumuzla kendi rekorumuzu kırdık. 121’inci ülkeye uçmaya başladık. Biz aynı zamanda Afrika’ya en çok uçan havayoluyuz. Artık 52 noktaya uçmaya başladık. Afrika bütün araştırmalarda şunu gösteriyor; önümüzdeki 20 yılda havacılıkta en fazla büyüyecek bölge. THY’nin global havayolu olma vizyonu açısından son derece önemli."

#THY
#Afrika
#Rekor
6 yıl önce