|

TMSF Başkanı'ndan Boydak açıklaması: Satılmayacak

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, Boydak Holding'in kurucularına göre daha fazla kar etmesine yönelik, “Şirketin bütün mali hareketlerini kayıt altına aldık. Kayıt dışı hiçbir işlemimiz yok” açıklamasında bulundu. Şirketin satılacağına yönelik iddialara da cevap veren Gülal "Boydak Holding'in satılması gibi bir düşüncemiz yok. Mahkeme süreci zaten devam ediyor. Mahkeme sonuçlanana kadar milletin emaneti olan Boydak’ı yönetmeye devam edeceğiz" dedi.

Ersin Çelik
10:24 - 14/01/2019 Pazartesi
Güncelleme: 12:38 - 14/01/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Boydak Holding'in 2018 karı açıklandı.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Boydak Holding'in 2018 karı açıklandı.

Kayseri’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilen Boydak Holding'in 2018 karı açıklandı.

Kayseri’deki BOYDAK Holding’in genel merkezinde yapılan toplantıya TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, BOYDAK Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güler ve BOYDAK CEO’su Alparslan Baki Ertekin katıldı.

856 milyon TL'lik net kar

Boydak Holding'in Ocak-Aralık konsolide vergi öncesi karı yüzde 33,7 artışla 1 milyar 111 milyon TL'ye ulaştı. Aynı dönemde net kar ise yüzde 25,3 artışla 856 milyon TL oldu. Şirketin toplam ihracatı da aynı dönemde yüzde 5,1 artışla 391 milyon dolar seviyesine çıktı.

Kayıt dışı işlem yok

Toplantıda konuşan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal, şirketin kurucularına göre daha fazla kar etmesine yönelik, “Şirketin bütün mali hareketlerini kayıt altına aldık.
Kayıt dışı hiçbir işlemimiz yok
” açıklamasında bulundu.

Satış söz konusu değil

Gülal "Boydak Holding'in satılması gibi bir düşüncemiz yok. Mahkeme süreci zaten devam ediyor. Mahkeme sonuçlanana kadar milletin emaneti olan Boydak’ı yönetmeye devam edeceğiz. Arapların ya da başka sermaye gruplarına satışı söz konusu değildir" dedi.

'Döviz kazandırmaya devam ettik'

Başarılı finansal sonuçlar ile ekonomiye güç katmaya devam ettiklerini dile getiren Gülal, ''Koşullar ne olursa olsun, ülke ekonomisine değer katan, bizi daha rekabetçi kılan yatırımlarımızı sürdürüyoruz. 2018 yılındaki zorlu koşullara rağmen disiplinli yönetim anlayışımız ve
ülkemize duyduğumuz güvenle uluslararası pazarlarda başarılı sonuçlar almayı sürdürdük ve ülkemize döviz kazandırmaya devam ettik
.'' diye konuştu.

İlk 500 arasında 7 şirket

Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Listesi’nde toplam 7 grup şirketi, ISO II. 500’de ise 2 şirketiyle ile yer alan Boydak Holding 2018 yılında sahip olduğu güçlü insan kaynağında herhangi bir azalmaya gitmediğine de dikkat çeken Gülal,

''Bu açıdan sosyal sorumluluk konusunda üzerimize düşeni en iyi şekilde yapmaya çalışıyor; çalışanlarımızın üniversitede okuyan çocuklarına burs vermeye, şehit ve gazi yakınlarına mobilya yardımında bulunmaya devam ediyoruz. Kayseri ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri olarak İstikbal markasıyla Kayserispor’a, Bellona markası ile de Bayan Basketbol takımına sponsor olarak spora olan desteğimizi de sürdürüyoruz.' dedi.

  • Boydak Holding, 31 şirketi ile ülke ekonomisine katkıda bulunmaya, Türkiye ekonomisini istihdamla, döviz girdisiyle, yenilikçi üretimle desteklemeye devam ediyor.
#Boydak
#TMSF
#Muhiddin Gülal
5 yıl önce