|

Togg 953 bin lira

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un satış fiyatı açıklandı. Yarın ön siparişleri alınacak olan Togg T10X modelinin fiyatı 953 bin liradan başlayacak. Araç iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. Yerli otomobilin uzun menzilli modelinin fiyatı ise 1 milyon 215 bin lira olarak belirlendi.

Şuayip Alabay
04:00 - 15/03/2023 Çarşamba
Güncelleme: 02:45 - 15/03/2023 Çarşamba
Yeni Şafak
Togg için ön sipariş yarın başlıyor.
Togg için ön sipariş yarın başlıyor.

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg, 2022 yılı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda seri üretim bandından indirdiği T10X’i kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Togg, Mart sonundan itibaren kullanıcılarla buluşacak ilk akıllı cihazının fiyatını, model ismini, teknik ve donanım özelliklerini açıkladı. Togg'un model adındaki T’nin Türkiye’yi ve Togg’u, 10’un cihazın üzerine inşa edildiği C segmenti platformunu, X’in ise SUV gövde tipini ifade ettiği T10X, iki farklı donanım ve iki batarya seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak.

160 kW-218 beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10X arkadan itiş, iki farklı batarya seçeneğiyle 314 ve 523 kilometrelik menzillere sahip olacak. T10X’in 52,4 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneği 100 kilometrede 16,7 kWh enerji tüketimi değeri sunarken, 88,5 kWh kapasiteye sahip batarya seçeneğinin tüketim değeri ise 100 kilometrede 16,9 kWh.

4 ÇEKER 29 EKİM’DE

T10X’in 0-100 km/s hızlanması 4,8 saniye olan, 700 Nm tork üreten çift motorlu 435 beygir gücündeki AWD (4 çeker) versiyonu ise 29 Ekim 2023 tarihinden itibaren teslim edilmeye başlanacak olan 100. Yıl Özel Serisiyle birlikte yollara çıkacak.

TOGG 28 DAKİKADA %80 DOLUYOR

Togg T10X, hızlı şarj ile 28 dakikadan daha kısa sürede yüzde 20’den yüzde 80 batarya doluluk seviyesine ulaşabiliyor. Böylece kullanıcılar uzun yolculuklarda kısa bir kahve molası süresince dinlenirken, akıllı cihazları da yolculuğun kalan bölümü için hazır hale gelecek. Ayrıca kullanıcılar, sıfır emisyon salımıyla çevre dostu bir yolculuğun keyfini de çıkaracak.

41,3 İNÇ BOYDAN BOYA EKRAN STANDART

12,3 inç gösterge ekranı ve 29 inç bilgi-eğlence ekranından oluşan 41,3 inç uçtan uca ekran deneyimi, 8 inç dokunmatik kontrol ekranı, araç içi sosyal kamera, yüksek hızlı mobil internet ve wifi hot spot özelliğiyle Snapdragon® işlemcili dijital kokpit, T10X’de standart olarak sunuluyor.

EURONCAP’TEN 5 YILDIZ ALACAK DONANIMDA

Kullanıcıların kişisel verilerini ve akıllı cihazın dijital güvenliğini blok zinciri teknolojisiyle sağlayan Togg T10X, Avrupa pazarındaki otomobillerin güvenliğinin değerlendirildiği bağımsız Euro NCAP programının tüm testlerinden en yüksek seviye olan 5 yıldızı alacak şekilde tasarlandı. T10X standart olarak sunduğu 7 adet hava yastığı, dayanıklı ve sağlam altyapıyı destekleyen ileri seviye sürüş asistan sistemleriyle de her türlü yol koşulunda güvenli bir sürüş sağlıyor.

15 KM HIZA KADAR TRAFİKTE KENDİ GİDECEK

T10X, 2. seviye otonom sürüşü kullanıcılarına sunuyor. T10X Türkiye’de ve sınıfında ilk kez “yoğun trafik pilotu” asistan özelliğini sunarak kullanıcıların 15km/saat hıza kadar olan yoğun trafikte ellerini direksiyondan ayırıp T10X’in kontrolünde ilerlemelerini sağlayacak. Bu özellik, 2023 yılı içerisinde uzaktan güncellemeler ile V2 donanım seviyesi ve lansman özel paketine sahip olan akıllı cihazlarda aktif hale gelecek.

Togg CEO'su M. Gürcan Karakaş

2023 boyunca teslimat olacak

Togg CEO’su M. Gürcan Karakaş, Türkiye’nin doğuştan elektrikli ilk akıllı cihazını mart sonunda kullanıcılarla buluşturacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi: “Geride bıraktığımız beş yılda planlarımız doğrultusunda adım adım ilerledik ve söz verdiğimiz gibi mart ayında akıllı cihazımızı kullanıcılarla buluşturuyoruz. Kullanıcılarımız web sitemiz veya Trumore uygulamamız üzerinden katılacakları çekiliş ile akıllı cihazımıza ön sipariş verme hakkını elde edebilecekler. Siparişleri bireysel kullanıcılar öncelikli olmak üzere 2023 boyunca teslim edeceğiz.”

6 renk seçeneği var

Togg T10X’in dış renkleri, Türkiye’nin büyüleyici güzelliklerinden ilham alıyor. Togg, Teknoloji Kampüsü’nün de yer aldığı Gemlik’in zeytin ağaçlarının gölgesindeki mavi sularını, Anadolu topraklarındaki cana yakınlık ve tutkuyu yansıtan kırmızıyı, Oltu taşının göz alıcı siyahlığını, parlak dokusunu, sağlam yapısını, Kula’nın doğal yapısı, kayaçları ve vadileriyle yerkürenin milyonlarca yıllık geçmişini günümüze taşıyan gri ihtişamını, Kapadokya’nın olağanüstü güzellikteki doğa harikası peri bacalarının toprak ve kum bejini, Pamukkale traverten beyazlığını, T10X’in dış renklerinde buluşturdu.

500 adedi kamuya

Bu yıl içinde 20 bin tane üretilecek Togg'un kaç adedinin nereye gideceği de belli oldu. 12 bin adedi ön siparişle çekilişe sunulacak. 2 bin 23 adedi ise 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda NFT satışı ile hak sahiplerine kavuşturulacak. Bunun yanında bu yıl 500 Togg Devlet Malzeme Ofisi aracılığıyla kamuya tahsis edilecek. Geriye kalan 5 binen fazla Togg ise filo şirketlerine ve proje ortaklarına tahsis edilecek. Proje ortaklarından Anadolu Grubu'nun da 500 Togg'u bünyesine kattığı öğrenildi.



#Togg
#Yerli ve Milli
#Togg NFT ön sipariş
1 yıl önce