|

Trafik sigortasına maliyet zammı

Otomotivde artan araç değerleri ve yedek parça fiyatlarıyla birlikte çıkmaza giren sigortacılık sektörü, zorunlu trafik sigortasına yüzde 20 maliyet zammı kararı aldı. 25 milyon aracı kapsayan karar 1 Eylül’den itibaren yürürlüğe girecek. SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, “Sektör zamsız dönemde 2 milyar lira fedakarlık yaptı. Sigortacıyı rahatlatmak için düzenlemeye gittik” dedi.

Şuayip Alabay
02:44 - 13/08/2022 Cumartesi
Güncelleme: 02:49 - 13/08/2022 Cumartesi
Yeni Şafak
Arşiv.
Arşiv.

25 milyon araç sahibini ilgilendiren zorunlu trafik sigortasına 1 Eylül’den itibaren yüzde 10 ve 20 arasında zam uygulanacak. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu bir TV programında yaptığı açıklamada, zamın gerekçesi olarak değerlenen otomobil fiyatlarının yanı sıra artan yedek parça fiyatları, asgari ücret zammı ve enflasyonu gerekçe gösterdi. Eroğlu zammın yapılmaması halinde sektörün çıkmaza gireceğini ve şu ana kadar 2 milyar lira zarar uğradığını da belirtti.

GEÇEN YIL KAZALAR İÇİN 16 MİLYAR LİRA ÖDENDİ

  • Trafik sigortasıyla ilgili bilgi veren Eroğlu, “Geçen yıl 16 milyar lira trafik sigortası için şirketlerimiz tarafından ödeme yapıldı. Bunun 10 milyar liraya yakını yedek parça için oldu. 6 milyar lirası ise yaralanmalı ve ölümlü kazalar için oldu. Öte yandan 10 milyar liraya yakın kısmının yüzde 70’i yedek parça maliyeti yüzde 30’u ise işçilik üzerine kurulu. Asgari ücrete önce yüzde 50 sonra yüzde 30’luk bir zam geldi. Fakat asgarideki artış kadar bizim sektörümüze artış yansımadı. Geçen sene sigortacılık sektörünün kâr marjı yüzde 7. Şu anda artışlardan kaynaklı bazı şirketler bu maliyetleri karşılayamıyor. Bundan dolayı iki tarafı da üzmeyecek şekilde ve bu sistemin sürdürülebilirliğini sağlamak adına ortalama yüzde 18’lik bir artışa gitmek zorunda kaldık” açıklamasını yaptı.

EN RİSKLİ GRUBA BİN LİRA ZAM GELDİ

En riskli grup olan birinci basamak trafik sigortasının 7 bin 272 lira olduğunu ve zammın ardından bin lira zam geleceğini vurgulayan Mehmet Akif Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı: “ Sigortacılık sektörü bir fedakarlık yaparak, zarara da katlanarak bu maliyet artışlarını biraz sınırlı yansıtmaya çalıştık. Sigorta şirketleri bu alanda zarar etmeye devam edecek. Poliçe alan kişinin de ödeyebileceği bir maliyette tutmaya çalışıyoruz. Trafik poliçesi zorunlu bir alan. Bu alanda yasal sorunlar var. Biz de düzenleyici ve otorite olarak, bu yasal çözümler üzerine odaklanmış vaziyetteyiz. Yasal sorunları zamanla çözeceğiz.”

AYLIK ZAM ARTIŞ ORANI YÜZDE 4,75’E ÇIKTI

  • Öte yandan, trafik sigortasında azami prim tutarları, bir önceki ayın azami prim tutarları üzerinden 1 Eylül 2022'den itibaren aylık yüzde 2,25’ten yüzde 4,75’e yükseltildi. 1 Eylül'den itibaren geçerli olmak üzere uygulanacak azami primler, 2022 yılı Ağustos ayında uygulanan araç grubu bazında 4. basamak azami primlerine; taksi, minibüs (sürücü dâhil 10-17 koltuk), otobüs (sürücü dâhil 18-30 koltuk), otobüs (sürücü dâhil 31 ve üstü koltuk), kamyon ve çekici araç gruplarında yüzde 10, diğer araç gruplarında yüzde 20 eklenerek uygulanacak. Bu arada yönetmelik kapsamında, araç grubu bazında kullanım türüne göre uygulanacak azami prim artırım oranları tablosuna yer verildi. Yönetmelikte hasarsızlık sebebiyle prim indirimleri ve hasar sebebiyle prim artırım oranlarını gösteren tabloya bakıldığında hasarsızlık prim indirimleri 7. basamak için yüzde 45’ten yüzde 42’ye, 6. basamak için yüzde 30’dan yüzde 22’ye, 5. basamak için yüzde 15’ten yüzde 10 düşürüldü. Hasar durumunda prim artırım oranlarında da değişikliğe gidildi. Hasar prim artırım oranları, 3. basamak için yüzde 50’den yüzde 45’e, 2. basamak için yüzde 100’den yüzde 90’a 1. basamak için yüzde 150’den yüzde 135’e düşürüldü.
#Ootmotiv
#SEDDK
2 yıl önce