|

Turizmde 35 milyar doları geçeriz

Türkiye, bu yıl 50 milyon turist ağırlayıp 35 milyar doların üzerinde gelir hedefliyor. TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Hedeflenen 50 milyon turiste inşallah ulaşacağız. 35 milyar doların üzerinde döviz girdisi bekliyoruz. Bunun için değişik segmentlerde turistleri hedeflememiz gerekiyor” dedi.

Haber Merkezi
04:00 - 28/04/2019 Pazar
Güncelleme: 01:16 - 28/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Efes Antik Kenti
Efes Antik Kenti

Geçen yılı rekorlarla kapatan turizm sektörü bu yılı da yeni rekorlarla kapatmak için harekete geçti. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Hedeflenen 50 milyon turist rakamına inşallah ulaşacağız. Sektörde, 35 milyar doların üzerinde bir döviz girdisi bekleniyor. Bu döviz girdisini artırmamız için değişik segmentlerde turistleri hedeflememiz gerekiyor" dedi. Sağlık turizmine ilişkin bir çalıştaya katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen Bağlıkaya, ilk iki ayda yüzde 7,4'lük artış olduğunu, yüksek sezona geldikçe bu sayıların daha da artacağını söyledi.


HİZMET ÇEŞİTLİLİĞİ BİZİM İÇİN ŞART

  • Döviz girdisini artırmak için değişik segmentlerde turistleri hedeflediklerini belirten Bağlıkaya, bunların sağlık turizmi, golf turizmi, spor turizmi olduğunu aktardı. Deniz, kum ve güneş turizminin yılda maksimum 6-7 aya çıktığını dile getiren Bağlıkaya, “Sağlık ve kültür turizmi gibi alanlarda bu aralık 10-12 aya çıkıyor. Dolayısıyla da bu Afyonkarahisar için çok önemli. Bulunduğumuz otel şu an tamamen dolu. Afyonkarahisar, bu turizme hizmet ediyor. Her geçen gün ildeki yatak kapasitesi artıyor” dedi.
#TÜRSAB
#Firuz Bağlıkaya
#Turizm
5 yıl önce