|

Türk-Alman iş birliği ticareti katlayacak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Almanya İş Konseyi ile Alman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (BVMW) arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

Mustafa İlhan
00:00 - 29/10/2021 Friday
Güncelleme: 00:48 - 29/10/2021 Friday
Yeni Şafak
Markus Jerger-Nail Olpak
Markus Jerger-Nail Olpak

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Almanya İş Konseyi ile Alman Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler Birliği (BVMW) arasında iş birliği anlaşması imzalandı. DEİK Başkanı Nail Olpak, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Almanya ile 2 senedir Afrika iş birliğini konuşuyoruz. Afrika’da ortak iş birliğimiz devam edecek” diye konuştu.

Olpak, Almanya’nın Türkiye ile güçlü ekonomik ilişkileri olduğunu belirterek, “Almanya, bir numaralı ekonomik partnerimiz. Bu sene yaklaşık 40 milyar dolarlık bir ticaret hacmimiz oluştu. Orta vade hedefimiz 50 milyar dolar. Karşılıklı iş birlikleri ile yeni alanlar açılacağını düşünüyorum” dedi.

ORTAK HAREKET VURGUSU

BVMW Genel Müdürü Markus Jerger, hem Türkiye hem Almanya’nın yeni pazarlara girmeleri gerektiğini vurgularken, “Yeşil dönüşüm ve diğer alanlarda birlikte hareket etmemiz gerekiyor” diye konuştu. DEİK/Türkiye-Almanya İş Konseyi Başkanı Steven Young ise, şunları söyledi: “Türk-Alman şirketlerinin ortak çalışmaları için iş birliği yapıyoruz. Tedarik zinciriyle ilgili dünyada çok ciddi bir değişim var. Birlikte nasıl çalışmalar yapılabilir, bunları konuşuyoruz.”

#​Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu
#Türkiye-Almanya İş Konseyi
#Nail Olpak
#Markus Jerger
2 years ago