|

Türkiye büyümesini iyileştirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 2017 yılında politik ortamın dengelenmesiyle Türkiye ekonomisinin büyümesinin ılımlı seviyede iyileşmesinin beklendiği açıklandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 23:41 - 29/11/2016 Salı
Yeni Şafak

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings tarafından 2017 yılında siyasi ortamın dengelenmesi ile Türkiye ekonomisinin büyümesinin ılımlı seviyede iyileşmesinin beklendiği kaydedildi. Kredi derecelendirme kuruluşunun “Küresel Ekonomik Görünüm” raporunda Türkiye ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 2,9, gelecek yıl yüzde 3,1 büyümesi de öngörüldü. Raporda ayrıca Türkiye'de çekirdek enflasyonun bu yılın sonunda yüzde 7,3, gelecek senenin sonunda ise yüzde 7,7 gerçekleşmesinin beklendiği ifade edildi. Raporda, TL/doların ise bu yıl sonunda 3,35, 2017 sonunda 3,43 olabileceği belirtildi.



POLİTİK DENGE GÜÇLENECEK


Türkiye ekonomisinde gelecek yıl büyümenin artmasının beklendiği vurgulanan Fitch raporunda, “2017 yılında siyasi ortamın dengelenmesi ile Türkiye ekonomisinin büyümesinin ılımlı seviyede artmasını bekliyoruz. Bu iyileşme, gelecek senenin ilk yarısını anayasal reform sürecinin domine etmesinin ardından, yılın ikinci yarısında daha belirgin şekilde görülecektir” ifadeleri kullanıldı. Fitch, TCMB'nin son faiz artırım kararıyla piyasa baskısı karşısında müdahale edebilme gücünü gösterdiğine de raporda yer verdi.


#Fitch Ratings
#Türkiye ekonomisi
7 yıl önce