|

TÜRKPATENT 2018 ücret tarifesi belirlendi

TÜRKPATENT'in, "2018 Yılında Uygulanacak Ücret Tarifesine İlişkin Tebliği", Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre, Türk Patent ve Marka Kurumunca (TÜRKPATENT), 2018 yılında uygulanacak ücret tarifesi belirlendi.

Yeni Şafak
15:31 - 30/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 15:36 - 30/12/2017 Cumartesi
AA
2017 yılında uygulanacak ücret tarifesine ilişkin tebliğ de yürürlükten kaldırılacak.
2017 yılında uygulanacak ücret tarifesine ilişkin tebliğ de yürürlükten kaldırılacak.

Talep edilen hizmetle ilgili ödenecek toplam ücret, TÜRKPATENT ücretine KDV ve varsa harç ilave edilerek hesaplanacak. Rezervasyon sistemiyle iletilen taleplere, fiziki evrakla yapılan taleplere ilişkin ücretlendirmeler uygulanacak.

Patent ve faydalı model başvuruları için yurt dışındaki araştırma ve inceleme kuruluşlarının hizmetlerinden yararlanılması halinde, söz konusu kuruluşlara ödenecek ücret ve ödeme şekli, TÜRKPATENT ve uluslararası kuruluşlar arasındaki çalışma protokolleri hükümleri çerçevesinde yürütülecek. Ödeme, KDV de eklenerek, ilgili döviz cinsinden yapılacak.

Ücret ödemeleri, kurumun internet sayfasında duyurulan hesaplarından birine yapılarak ödemeye ilişkin dekont bilgileri TÜRKPATENT'e bildirilecek.

Tebliğ, 1 Ocak 2018'den itibaren yürürlüğe girecek ve 2017 yılında uygulanacak ücret tarifesine ilişkin tebliğ de yürürlükten kaldırılacak.

#2018
#Resmi Gazete
#TÜRKPATENT
#Ücret tarifesi
#1 Ocak
6 yıl önce
default-profile-img