|

Unicredito: Son 15 günde ekonomik faaliyetler arttı

Son 15 gün içinde, Türkiye'nin ekonomik performansının daha da arttığını açıklayan İtalyan finans devi Unicredito, özel sektörün faaliyetlerinin ise etkileyici düzeye çıktığını belirtti.

Yeni Şafak
00:00 - 20/09/2004 Pazartesi
Güncelleme: 18:20 - 21/06/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Unicredito: Son 15 günde

ekonomik faaliyetler arttı
---------------------- manset ---------------------

Avrupa'nın önde gelen İtalyan bankacılık grubu Unicredit, ekonomideki gelişmeler çerçevesinde, son 15 gün içinde, Türkiye'nin ekonomik performansının daha da arttığını bildirdi. Unicredit Group tarafından, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu gelişmekte olan Avrupa ülkeleri konusunda yayınlanan rapora göre, Türkiye ile birlikte Çek Cumhuriyeti ve Slovakya'nın da yatırımlardaki artış nedeniyle, ekonomik performanslarının arttığı kaydedildi. Gerek IMF ile yapılacak yeni üç yıllık anlaşmanın, gerekse AB'den verilecek müzakere tarihi beklentilerinin, makro ekonomik olanlardaki olumlu gelişmelerle birlikte Türkiye ekonomisinin görünümünü olumlu yönde etkilediği vurgulandı. IMF ve AB çerçevesindeki olumlu beklentilerin, Türk tahvillerine olan talebin devam etmesine neden olacağı da bildirildi.

Enflasyon hedeflenen sınırlar içinde

Raporda, Ağustos ayında enflasyondaki yükselişe rağmen, yılsonu resmi hedeflerinin, halen tutturulabilir sınırlar içinde bulunduğu ifade edijldi. Toptan Eşya Fiyatları Endeksi cinsinden yılsonu enflasyonunun yüzde 12,7, Tüketici Fiyatları Endeksi cinsinden enflasyonun ise yüzde 10,8 oranında gerçekleşebileceği bildirildi. Merkez Bankası'nın da faiz oranlarını indirdiğinin hatırlatıldığı raporda, aralık ayında, faiz oranlarının yeniden indirilebileceği vurgulandı.

Özel sektörün performansı etkileyici
Türkiye ekonomisinin, tüketim ve yatırım harcamalarındaki artışlar sonucu güçlü bir ekonomik performansı yakaladığınn altının çizildiği raporda, yılın ilk altı ayında, özel tüketim ve yatırım harcamalarındaki artış nedeniyle özel sektörün sergilediği performansın etkileyici olduğu da ifade edildi. Özel sektörün sağladığı bu performansın, 2005 yılında görülemiyebileceğinin belirtildiği raporda, AB müzakere tarihindeki gelişmelere paralel, 2004 yılında yüzde 9,6, 2005 yılında da yüzde 5,8 oranında bir ekonomik büyümenin beklendiği vurgulandı. Bu arada rapor daha önceden kaleme alındığından, TCK tasarısı tartışmalarından önceki havayı yansıtıyor.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
20 yıl önce