|

Ürünlerimiz Lübnan'agümrüksüz girecek

Yeni Şafak
01:00 - 16/01/2005 Pazar
Güncelleme: 11:28 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
Ürünlerimiz Lübnan'a gümrüksüz girecek
---------------------- manset ---------------------

Gelişmekte olan ülkeleri ziyaret programı çerçevesinde 9-14 Ocak 2005 tarihleri arasında Lübnan'a bir iş gezisi gerçekleştiren Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) heyeti, yaptıkları temaslardan olumlu izlenimlerle döndü. MÜSİAD Genel Başkan Yardımcısı Hasan Büyükdede başkanlığındaki 15 kişilik MÜSİAD Heyeti Lübnan Başbakanı Ömer Karami ile görüştü.

Ziyaret sırasında MÜSİAD'ı tanıtan ve düzenlediği uluslararası etkinliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Hasan Büyükdede, halen 300 milyon dolar seviyesinde olan Türkiye-Lübnan iş hacminin 1 milyar dolarlar düzeyine çıkarılabileceğini vurguladı. Büyükdede, "Ancak yüksek gümrük duvarlarıyla iki ülke arasında ticaret hacminin artması ve ikili ilişkilerin gelişmesi pek mümkün gözükmüyor. Bu nedenle iki ülke arasında Serbest Ticaret Anlaşması'nın imzalanması gerekiyor" şeklinde konuştu.

Karami: STA için gerekli çalışmaları gayretle yürüteceğiz

Lübnan Başbakanı Ömer Karami de yaptığı değerlendirmede, Türkiye ile Lübnan arasında çok sıkı bir tarihi ve kültürel bağların bulunduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin arttırılması noktasında her türlü desteğe açık olduğunu söyledi. Karami, Türkiye ile Lübnan arasında imzalanması düşünülen Serbest Ticaret Anlaşması'na yönelik teklife ilişkin olarak gerekli çalışmaları gayretle yürüteceklerini ifade etti.

MÜSİAD Heyeti, 12 Ocak 2005 Çarşamba günü Lübnan ziyareti sonrasında Trablus'a geçerek, ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce