|

Vatandaş dolar bozdurup ev aldı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın geçen hafta açıkladığı “Türkiye İçin Kazanç Vakti” kampanyasına vatandaşın ilgisi yoğun oldu. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, “38 projede 12 bin konutla kampanyaya katıldık. Şimdiden 500 kişi kapora yatırdı. Peşinatı döviz ve altınla yapmak isteyen de var” dedi.

Mine Açar
04:00 - 5/09/2018 Wednesday
Güncelleme: 11:36 - 11/09/2018 Tuesday
Yeni Şafak
Satış ofislerini 7 günde 5 bin kişi ziyaret etti
Satış ofislerini 7 günde 5 bin kişi ziyaret etti

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın geçen hafta açıkladığı Emlak Konut GYO'nun ise 38 projede 12 bin konutla yer aldığı “Türkiye İçin Kazanç Vakti” adlı kampanya kapsamında Emlak Konut GYO projelerini 7 günde 5 bin kişi ziyaret etti. Kampanya kapsamında peşinatlar yüzde 10'a indirilirken, faizler ise 0,98 çekildi. Altını ve dövizini bozdurup getirene bir yıl boyunca kur garantisi sağlayan kampanyada,120 ay vadeyle bankasız ve kefilsiz konut alma imkanı sunuldu.

Güvenin göstergesi

Emlak Konut GYO Genel Müdürü Hakan Gedikli, “Bir haftalık sürede internet sitemize 1.5 milyona yakın ziyaret oldu. 30 bin kişi ise çağrı merkezini aradı. Bunların 500'ü kaporayı yatırıp evini ayırttı. Bunlar arasında peşinatı dövize ve altına endeksli ödemek isteyenler de var ve bu talebi de rahatlıkla karşılayabiliyoruz. Bu aynı zamanda bizlerin ülke ekonomimize güvenini göstermesi ve olası bir kur farkında vatandaşın yatırımının değerini koruması açısından da önemli. Bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde gösterilen bu yoğun ilgiden oldukça memnunuz. Okulların da açılmasıyla ilgi artacak ve bu ilgi hızlıca satışa dönecektir” dedi.

En düşük metrekare fiyatı 3 bin 500 lira

Kampanyada satılan projelerde en düşük metrekare fiyatı 3 bin 500 lira civarında bu rakam İstinye ve Küçükyalı projelerinde 25+30 bin liraya kadar çıkıyor. Kampanyada konutların yanı sıra ticari alanlar ve ofisler de yer alıyor. Gedikli, satış ofislerine gelen vatandaşlar arasında hem yatrım amaçlı hem de oturum amaçlı konut ve iş yeri alımı yapanlar olduğunu aktardı. Satış ofislerine gelip kapora verenlerin ağırlığını da orta yaş gurubu oluşturdu. 2 ay sürecek kampanyada 3 milyarın üzerinde bir satış öngörülüyor. Bu rakam 2 bin 500 ila 3 bin bağımsız birimin satışına karşılık hesaplanıyor.

Hoşdere talepte önde

İstanbul'da en fazla talebin Hoşdere bölgesine geldiğini aktaran Gedikli, “Bu bölgenin planlı yapılaşması ve fiyatların uygun olmasından kaynaklandı. Metrekare fiyatları burada 3 bin 500 ila 4 bin TL arasında. Bunun yanı sıra lüks projelere de ilgi arttı. Daire fiyatlarının 5-6 milyon arasında olduğu Büyükyalı ve İstinye’deki projelerimizde de günde 2-3 daire satılıyor” bilgisini verdi.


Üç projeyi satışa sunacak

Bu yıl içinde yeni ihale yapmayacaklarını söyleyen Hakan Gedikli, ancak yaklaşık 5 bin konuta denk gelen üç projeyi yakında satışa çıkaracaklarını belirtti. Satışa çıkacak bu projeler arasında Galatasaray’ın Riva arazisindeki projesi ile Halkalı ve İzmir’deki projelerinin yer aldığını ifade etti. Gedikli, ihale edilmemiş arsa portföyünün ise 4.5 milyar lira olduğunu kaydetti. Şirket THY Gayrimenkul ile birlikte yapacağı 10 bin konutu içeren projeye de bu yıl içinde start verecek. THY çalışanlarından kısa sürede 12 bin talebin oluştuğu projenin ilk etabında 4 ila 5 bin konut olacak.

  • Duran şantiyemiz yok, gecikme beklemiyoruz
  • Son dönemde sektöre yönelik olumsuz algının arttığı ve Emlak Konut GYO ile ilgili iş yapan yüklenici firmaların da kulislerde yer aldığı sorusu üzerine ise Gedikli, duran şantiyelerinin olmadığını söyledi. Hasılat paylaşım modeliyle iş yaptıkları firmalarda sorun olmadığını dile getiren Gedikli, “Duran bir şantiyemiz yok. Projelerin teslim tarihinde de bir gecikme beklemiyoruz” yorumunu yaptı.

Yurt dışına temsilcilik

Emlak Konut GYO’nun yurt dışına açılma planları da sürüyor. Bunun için çalışmaları hızlandırdıklarını belirten Gedikli şöyle konuştu: “Yurtdışına açılarak hareket kabiliyetini artırmayı amaçlıyoruz. Satış ve temsilcilik üzerine bir ofis açacağız. Bunun hangi ülkede olacağı konusunu araştırıyoruz. Ayrıca yurt dışı fuarlarına katılımı sürdüreceğiz.”

#Emlak
#konut
#Dolar
6 years ago