|

Yağ sektörünün gözü ikinci elde

Daralan Türkiye otomotiv iç pazarında yeterince satış elde edemeyen madeni yağcılar ikinci el piyasasına yöneldi. Türkiye’de 12,7 milyon olan binek oto kapasitesi olduğunu söyleyen Mobil Oil Türk Genel Müdürü Münci Bilgiç, “5 yıl içerisine 16 milyonu geçeceğini düşünüyoruz” dedi.

Şuayip Alabay
04:00 - 29/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:59 - 29/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Münci Bilgiç
Münci Bilgiç

Türkiye’de otomotiv madeni yağları sektöründe 114 yıldır faaliyet gösteren Mobil Oil Türk şirketi sayıları 70’e ulaşan Mobil 1 Center’ların tanıtımını yaptı. Yapılan tanıtım toplantısında Mobil Oil Türk Genel Müdürü Münci Bilgiç, yağ piyasasındaki son durumu değerlendirdi.

TÜRKİYE’NİN İLK MADENİ YAĞCISI

Markalarının Türkiye’de 114 yıllık bir şirket olduğu vurgusunu yapan Bilgiç, “Fabrikamız, Mobil 1 Center çalışanları ve distribütörlerimizle 500 kişilik bir aileyiz. Türkiye’den 14 ülkeye yağ ihracatı yapıyoruz. Toplamda yıllık 8 milyon litrelik madeni yağ ihracatımız bulunuyor. Dünya genelinde 30’un üzerinde ülkede üretimimiz var. Türkiye’de üs ülkelerden birisi. 70 otomotiv markası ilk dolum yağı olarak bizi tercih ediyor. Türkiye’de ise Toyota markasının ilk dolum yağcısıyız” şeklinde konuştu.

AVRUPA’NIN 4’ÜNCÜ BÜYÜK ÜLKESİYİZ

Türkiye’nin madeni yağ pazarında Almanya, İngiltere ve Fransa’nın ardından Avrupa’da 4. sırada geldiğini aktaran Münci Bilgiç sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu nedenle pek çok firmanın gözünün önünde olan bir pazara sahibiz. Yıllık 450 bin tonluk madeni yağ pazarına sahip olan bir ülkeyiz. Bu da 500 milyon litreye karşılık gelir. Bu rakamın yarısından fazlası olan yaklaşık 250 bin tonu motor yağlarıdır.”

SIFIR PAZARI DÜŞTÜ PLANLAR 2. ELE KAYDI

2019’un herkes için zorlu bir yıl olacağını ifade eden Mobil Oil Türk Genel Müdürü, “Yeni araç satışlarında küçülme olmasını bekliyoruz. Bunların yanında, 2.el araç satışlarında ve araç bakımlarında orta ve uzun vadede talebin artacağını öngörüyor ve planlarımızı bu doğrultuda revize ediyoruz. Türkiye’de bu yıl yüzde 3’lük bir büyüme hedefliyoruz. Bununla birlikte ülkemizde sayısı 12 milyon 700 bin olan binek oto pazarının önümüzdeki 5 yıl içerisine 16 milyonu geçeceği ve yüzde 20 ila 25 arasında büyüme gerçekleşeceği düşünülüyor. Benzer şekilde sayıları 4.3 milyonun üzerinde olan hafif ticari araç pazarında da bu büyüme gerçekleşecektir” açıklamasında bulundu.

MOBİLE 1 CENTER’LAR YAYILIYOR

Mobil 1 Center konsepti hakkında da bilgi veren Münci Bilgiç, “Türkiye’nin 37 ilinde yer alan Mobil 1 Center’larda ücretsiz olarak sunulan 10 nokta kontrolü ile hizmet vermekte ve bilgilendirmekteyiz. Avrupa, Rusya, Afrika, ve Orta Doğu’nun da yer aldığı bölgemizde 500 adet Mobil 1 Center’a sahip olan Rusya’nın ardından 70 adet ile Türkiye olarak ikinci sırada yer alıyoruz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ise 2 lokasyonda varız. 2019 yılı hedeflerimiz arasında Türkiye’de 15 adet Mobil 1 Center servis noktası eklemek ve 3 yıl içerisinde de servis ağımızı 120’ye ulaştırmak yer alıyor” diye konuştu.

#Otomotiv
#Madeni Yağ
#Münci Bilgiç
#Mobil Oil
5 yıl önce