|

Yaşar Holding'de 'insan kaynağı' yılı

Holding olarak 2004 yılını 'verimlilik yılı' ilan ettiklerini hatırlatan Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Kalpaklıoğlu, "2005 yılını ise 'insan kaynağı yılı' ilan etmek istiyoruz" dedi.

Yeni Şafak
01:00 - 12/02/2005 Cumartesi
Güncelleme: 11:54 - 22/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

Yaşar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyhan Kalpaklıoğlu, gelecek dönemde bazı sektörlerden planlı bir şekilde çıkacaklarını ve ana işlere odaklanacaklarını belirtti. Kalpaklıoğlu, yaptığı açıklamada, 2005 yılını ise "insan kaynağı yılı" olarak ilan etmek istediklerini belirtti.

"Atılım yılı olacak" gibi sözler söylemek istemediğini kaydeden Kalpaklıoğlu, şunları kaydetti: "Onların hepsi zaten zaman içinde olan şeyler. Bizim ana işlerimize odaklanma stratejimiz var. Bu, yönetim kurulunda olmamızdan önce babamın da desteklediği bir süreç. Bazı sektörlerden planlı bir şekilde çıkacağız ve daha odaklı çalışacağız. Geçen yılı verimlilik yılı olarak ilan ettik. Bu yılı, insan kaynağı yılı olarak ilan etmek istiyorum. Geçtiğimiz dönemde Ar-Ge'ye önem verdik. Ekonomik krizler nedeniyle tıkanan yolları açtık, pazarlamayla ilgili çalışmalara yol verdik. Bu yıl insanın değerlendirilmesi ve performansı, başarılıyla başarısızın daha net ayrıldığı sistemlerin, üst kademenin gündeminde olmasını istiyorum."

Yabancı ortaklıklar
Yönetim Kurulu Başkanı olduğu dönemde babası Selçuk Yaşar'ın kurumsallaşma çalışmaları yaptığını anlatan Kalpaklıoğlu, dışarıdan ortak ve yabancı sermaye alma, yeni işkollarına girme konusunda 4-5 yıldır dikkatli davrandıklarını ifade etti. Yaşar Grubu'nun faaliyet gösterdiği sektörlerin çok cazip olduğunu, pek çok yerli ve yabancı şirketin Türkiye'de gıda sektörüne girmek istediğini anımsatan Kalpaklıoğlu, Pınar ve DYO'nun en ünlü markalar arasında yer almasının Grubun en büyük avantajı olduğuna dikkat çekti.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
19 yıl önce