|

Yat turları lüks olmaktan çıktı

Yat turizmi her geçen daha çok rağbet görüyor. Eskiden sadece zenginlere hitap eden yatlara, orta gelirli vatandaşlar da ilgi göstermeye başladı. Birçok girişimci pastadan pay alabilmek için piyasaya yatırım yaptı. Artan rekabet ise vatandaşlara yaradı. Boğaz’da saatlik 250 TL’den yat teknesi kiralamak mümkün. Özel günlerini yatta kutlamak isteyen vatandaşlar da organizasyon firmalarına akın etti. Yoğun istek bu sektörde önemli sayılacak bir ekonomiyi de oluşturdu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 19:49 - 22/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Bir zamanlar lüks gibi görünen yatlara ulaşmak giderek kolaylaşıyor. Artan rekabet vatandaşlara yaradı. Yat kiralama sektöründe yaşanan rekabet dengeleri değiştirdi. Piyasadan pay almak isteyen yeni yatırımcılar bu alanda önemli yatırımlara imza atmasıyla sektörde rekabet arttı. Bu durum haliyle fiyatları aşağıya çekti. Bir zamanlara üst gelir grubuna hitap eden yatlar, şimdilerde orta gelirli vatandaşlara da hizmet ediyor. Gelişen ve büyüyen sektör bu alanda önemli bir ekonomiyi de oluşturdu. Yeni Şafak sektördeki durumu yerinde izledi. Yat sektörünün kalbinin attığı İstanbul Boğazı'ndaki rekabeti ve hizmetlerin oluşturduğu ekonomiyi sektör emekçilerinden biriyle değerlendirdi.



TURİST OUT- ÖĞRENCİ İN

Boğazda yat turu yapan kaptan Yavuz Yasen, sektöre ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Yasen, turistlerden çok lise ve üniversite öğrencilerinin mezuniyet organizasyonlarında çalışmaya başladıklarını söyledi. Şirket olarak boğaz ve adalara özel turlar düzenlediklerini kaydeden Yasen, sektörde fiyatların daha da düşmesi ile yerliliğin giderek artmaya başladığını söyledi. Yasen, “Yaz ortalarına doğru ada ve yüzme turları yapıyoruz. Şirket tur organizasyonu şeklinde çalışıyor. Yazın turislerde oluyor ama daha çok yerli turistlere hitap ediyoruz” şeklinde konuştu.



SAATLİK 250 TL'YE YAT KEYFİ

Yat kaptanı Yavuz Yasen, artan rekabeti de anlattı. Sektöre dışardan gelen birçok yatırımcı olduğunu belirten Yasen, fiyat rekbatinin fazlasıyla yaşanmaya başladığını kaydetti. Yat kiralama bedellerinin saatlik 250 TL'ye kadar gerilediğini belirten Yasen, fiyatların saatlik bedelinin bin liraya kadar ulaşabildiğinin bilgisini verdi. Rekabette sektör dışından birçok oyuncu da katılıyor. Bu durum hakkında ise Yasen, “İstanbul'da yüzlerce şirket var. Bu işi herkes yapabiliyor. Sektörde büyük rekabet var” ifadelerini kullandı.



BOĞAZDA 'EVET' DEMEK MODA OLDU

Sektöre toplumun her kesiminden talep gelmeye başladığını belirten Yasen, 1-2 saatlik turların yanısıra özel günler için yapılan turlara da ilgi olmaya başladığını söyledi. Yasen, evlilik törenleri içi yapılan organizasyonlara talebin fazla olduğunu belirtti. Yasen hemen hemen her hafta bir evlilik programı için boğazda tur yaptıkları bilgisini verdi.


#Yat turları
#Turizm
8 yıl önce