Yerli Clio hibrite Cenevre tanıtımı

Şuayip Alabay
04:00, 08/10/2018, Pazartesi
Yeni Şafak
Yerli Clio hibrite
Cenevre tanıtımı
Berk Çağdaş

Türk otomotiv sektörünün dev oyuncusu Renault’nun Bursa’da üreteceği ilk hibrit modelinin gösterimi 2019 Mart ayında yapılacak Cenevre Otomobil Fuarı’nda gerçekleşecek. Renault Mais CEO’su Berk Çağdaş, “Hemen ardından 3 ay ile 4 ay zarfında Türkiye’de olacak” dedi.

Paris Motor Show’da konuştuğumuz Renault Mais CEO’su Berk Çağdaş Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik görünümü ve otomotiv sektörüne yansımasını değerlendirdi. Bursa’da üretilecek yeni Clio hibrit modelle ilgili de açıklamalarda bulunan Çağdaş, 2019 Mart’ta gerçekleşecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda yeni modelin gösteriminin yapılacağını belirtti.

2018’İ %19 PAYLA BİTİRİRİZ

Otomotiv sektörünün geçtiğimiz ay 68 düştüğünü söyleyen Berk Çağdaş, bu yılın 600 bin seviyesinde kapanacağını ön gördüklerini vurguladı. Çağdaş, “Eylül ayı pazar payı büyüklüğümüz yüzde 20,2. Toplamda bakıldığında yıl bazında rakam olarak 9 ayda 19,1 civarında pazar payı anlamına geliyor bu. Bütçe hedefimiz yüzde 18-18,4 civarında bir pazar payıyla yılı bitirmekti. Dolayısıyla bundan sonraki 3 ayda trend ve talepteki daralma böyle devam ederse bunun biraz üzerinde bir adetle, yaklaşık yüzde 19 civarında bir pazar payıyla yine pazar lideri olmaya çalışarak 2018’i bitireceğiz” şeklinde konuştu.

Otomotivde 2019’a herkesin çok kötümser baktığını akataran Renault CEO’su sözlerine şöyle devam etti: “2019 yılında zor bir 2018 geçiren sektörün ben çok yüksek adetlerde satış yapacağını veya patlama yapacağını beklememekle birlikte çok da kötümser değilim. Yani öyle 200 - 250 bin ancak olur diyenler var. Ben onlara çok katılmıyorum. Benim hedefim en az 450 - 500 bin adetlik pazarın olacağı yönünde. En az ve en kötümser haliyle. Otomotiv sektörü orta vadede gelişim potansiyeli çok yüksek. Bu perspektifte 1 yıl az olabilir, 2 yıl az olabilir, ama muhakkak surette yüksek yoğunluklu bir toparlanma potansiyeli intiba ediyor. 2019 böyle olmayabilir belki ama 2020 ve sonrasında ben açık bir ufuk görüyorum her bakımdan.”

CLİO HİBRİT MART’TA

Türkiye’nin makroekonomik ve makro politik istikrarı sevdiğinin altını çizen Çağdaş, “Türk halkı bugünkü koşullarım neyse 3 ay 6 ay zarfında tahmin edilebilir nitelikte olması lazım diyor. Bunu görmediği zaman tasarrufa geçiyor harcama yapmıyor. Bizim istediğimiz manada 800 bin-1 milyon adetlik pazar seviyelerine gelebilecek istikrar düzeyine 2019 yılının ikinci yarısından sonra bekliyorum” açıklamasında bulundu. Bursa’da üretilecek Clio hibrit ile ilgili Fransız yönetimin açıklama yapmasının daha doğru olacağını söyleyen Çağdaş, “Bursa’da üretilecek olan Clio ilk gösterimi Cenevre’de yapılacak. Akabinde 3 ay ile 4 ay zarfında Türkiye’de olacak” dedi.

  • Renault’dan Çin’e özel elektrikli K-ZE
  • Renault Grubu, A segmenti, en yüksek mesafe olan 250 kilometre menzile sahip, SUV tarzından esinlenen A segmentinde yeni elektrikli otomobili K-ZE’yi gün yüzüne çıkardı. Uluslararası genişleme kapsamında K-ZE ilk kez Çin’de pazara sunulacak. Çin piyasasına yönelik rekabetçi elektrikli araçlar geliştirmek ve üretmek üzere Dongfeng Motor Groupe ve Nissan’ın ortak girişimiyle kurulan e-GT New Energy Automative Co tarafından yerel olarak üretilecek.
Başlıklar :CenevreRenault
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026