|

Ekonomi yönetimi bizde olmalı

Yarın başlayacak hükümet kurma turlarının hazırlık çalışmalarında görev alan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, kırmızı çizgilerinin olmadığını ancak AK Parti olarak ekonomiyle ilgili bakanlıklarda ısrarcı olacağını söyledi. Yılmaz, “Ekonomi yönetimi için güçlü bir koordinasyon ve işbirliği olmalı. Belirsizliklerin azaltılması önemli. Ekonomi yönetimi bizde olmalı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/07/2015 Pazar
Güncelleme: 22:28 - 11/07/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nunyarın başlayacağı hükümet kurma turlarının perde arkasını konuştuk. Şimdiye kadarki süreyi boşa geçirmediklerini ve iyi hazırlandıklarını söyleyen Bakan Yılmaz, AK Parti'nin koalisyon görüşmeleri için çalışan üç komisyonun ikisinde görev yaptığını kaydetti. Yılmaz; CHP ve MHP için ayrı çalışma yaptıklarını ve bir komisyonun da ekonomi için çalıştığını kaydetti.



ÖNCELİK ORTAK NOKTALAR


Bakan Yılmaz, “Ayrıntılı biçimde mukayeseler yaptık. Diğer üç parti ne demiş, seçim vaatlerinde neler söylemiş, genel politikaları nedir, seçimden bugüne kadar neler söylediler? Bunlara bakarak kendi pozisyonumuzu belirledik. Sürece ve yönteme ilişkin bazı tavsiyeler geliştirmeye çalıştık” dedi. “Önce ortak noktalardan başlamak lazım” diyen Bakan Yılmaz, farklılıkların daha sonra konuşulması gerektiğini vurguladı. Yılmaz, “Herkes olduğu yerde durursa olmaz bu işler, herkes adım atacak.Türkiye'nin geldiği noktada seçim sonuçları bize bunu söyledi. Vatandaşın gözünden bir şey kaçmaz. Samimi gayret göstermeyenleri vatandaş bir yere not eder" uyarısında bulundu.



KIRMIZI ÇİZGİLERİMİZ YOK


“Sadece hükümet kuralım ve geçici olarak idare edelim” anlayışıyla hareket edilmemesi gerektiğini de belirten Bakan Yılmaz, şunları kaydetti: “Ülkenin temel ihtiyaçları var. Bizim parti olarak kırmızı çizgilerimiz yok, ilkelerimiz ve politikalarımız var. Ülkenin ihtiyaçlarını görüp bunlara cevap verme sanatı siyaset. Kırmızı çizgilerle alanı daraltırsanız ülke için iyi olmaz. Biz de


'her şeyi yaparız' demiyoruz


ama kırmızı çizgi kavramını benimsemiyoruz. Erken seçim olasılığı da değerlendiriliyor."



EKONOMİYİ KORUMALIYIZ


AK Parti'nin ekonomik boyuttaki yönetimi korumak isteyeceğini anlatan Kalkınma Bakanı Yılmaz, “Diğer partiler bizim kadar realitelere rakamlara yakın değiller. 13 yıldır başka konuları da tecrübe ettiniz. Ekonomi daha teknik bir konu. Bunlar somut olarak ortaya konulacak. Ekonomi yönetimi için güçlü bir koordinasyon ve güçbirliğinin olması önemli. Belirsizliklerin azaltılması önemli. Bizim istediğimiz ekonomi yönetiminin bizde olmasıdır” dedi.



Piyasaların direnci bizim başarımız


Komşu ülkelerdeki olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye'deki para piyasalarının direncini AK Parti'nin başarısı” olarak nitelendiren Bakan Cevdet Yılmaz, “13 yıllık makroekonomik kazanımlarımız var. Bankacılık sistemimiz sağlam. Üst üste 3 seçim yaşadık. Başka ülkelerle kıyasladığınızda iyi durumdayız. İstikrar beklentisi var” dedi.



Ülkesini seven fedakarlık yapar


Küresel krizin etkilerinin halen devam ettiğine dikkat çeken Bakan Cevdet Yılmaz, “Diğer konu komşularımızın yaşadığı bölgesel krizler var. Ayrıca çözüm süreci de var. Türkiye'de ciddi bir uzlaşmaya ihtiyaç var. Ülkesini seven herkes fedakârlık yapmalı. Farklılıkları koruyarak ortaklık arayışı içinde olmalıyız” diye konuştu.



Vatandaşı kimse kandıramaz


Koalisyon kurma çalışmalarını; 'oyun teorisi' örneğiyle açıklamaya çalışan Yılmaz, şöyle konuştu: “Oyun çok aktörlü olunca hesap kitap yapılır. Ben 8 yıldır siyaset yapıyorum, vatandaşın öyle bir algılama kapasitesi var ki siz istediğiniz kadar oyun yapın, vatandaş onu oradan söküp alıyor. Vatandaşı kimse aldatamaz. Kimin samimi olduğunu görür.”







#Cevdet Yılmaz
#ekonomi yönetimi
#kırmızı çizgiler
9 yıl önce