|

HDP'den Diyarbakır'da Peygambere hakaret skandalı

HDP'li Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, 'çocuk gelinlere' dikkat çekmek için hazırladığı afişte Peygamber Efendimize hakaret edilen karikatürü kullandı. Diyarbakır sokaklarındaki bilbordlara asılan afişin görüntüsü sosyal medyaya düşünce tepkiler de çığ gibi büyüdü. Provokatif afiş için açıklama yapan Yenişehir Belediyesi, "Google'den almıştık" bahanesini sundu.

Yeni Şafak
14:22 - 15/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:16 - 29/10/2015 Perşembe

Diyarbakır'a bağlı Yenişehir Belediyesi'nin hazırladığı afişte Peygamberimiz Hz. Muhammed'e açıkça hakaret edildi. HDP'li Belediyenin Kadın Politikalar Müdürlüğü'nün düzenlediği "Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır" başlıklı program için hazırlanan ve çocuk evliliklerini eleştiren afişte, Danimarkalı karikatüristin İslam dünyasını ayağa kaldıran, Peygamberimize hakaret edilen karikatür kullanıldı. İslam dünyasında büyük infiale neden olan karikatürde Hz. Muhammed'e büyük saygısızlık yapılmış ve Hz. Aişe üzerinden çirkin bir algı oluşturulmuştu.



Diyarbakır'a “özel" provokasyon mu?


Afişi Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde asan HDP'li Belediyeye sosyal medyada tepki yağdı. Çok sayıda kullanıcı, skandal karikatürün özellikle Diyarbakır'da afiş olarak kullanılmasının provokasyon niteliği taşıdığına dikkat çekti. Geçtiğimiz Ocak ayında dünyanın birçok yerinde düzenlenen Peygambere saygı gösterilerinin Türkiye'deki adresi Diyarbakır olmuştu ve yüz bine yakın insan meydanları doldurmuştu. 7 Haziran seçimlerinden sonra yeniden, saldırıya geçen terör örgütü PKK'nın üs yapmaya çalıştığı ve ağır kayıplar verdiği Diyarbakır'da HDP'li belediyenin böyle bir skandala imza atması manidar bulundu.



Belediyeden açıklama: Google'den almıştık


Öte yandan Yenişehir Belediyesi karikatür hakkında bir açıklama yaparak, "Google'den almıştık" bahanesini sundu.



Belediye web sitesinden şu açıklamayı yaptı: "Yenişehir Belediyesi Kadın Müdürlüğü bünyesinde bir süredir çalışmalar yürüten Şiddet Birimi her hafta ele aldığı farklı bir şiddet yönteminde son haftada ele aldığı “Çocuk Cinsel İstismarı" konulu billboard çalışmaları hakkında bilgilendirme:



25 Kasım Dünya Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele haftasına atfen yapılan billboard çalışmamız tamamen çocuk cinsel istismarını önlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmayı yaparken Google'nin çocuk gelin sayfasının görsellerinde hiç bir amblem ve isim bulunmayan karikatür fotoğrafı seçilmiştir. bu fotoğraf seçilirken bazı basın yayın organlarında yayınlanan ve iddea edilen amaçlar düşünülmemiştir. fotoğrafın daha önce kullanıldığı belli kesim ve amaçlar bazı kişi ve kuruluşlarca iletilir iletilmez, yanlış anlaşılmalara sebebiyet vermesinden ötürü bu billboard afişlerini kaldırma kararı aldık. Tüm kamuoyu ve halkımızdan özür diliyoruz."




#diyarbakır yenişehir belediyesi
#hdpli belediye
#peygambere hakaret
9 yıl önce