2024 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ÖSYM tarafından 22 Eylül Pazar günü yapıldı. DHBT sınavına 49 bin 298 aday ortaöğretim düzeyinde, 35 bin 603 aday ön lisans ve 57 bin 581 aday ise lisans düzeyinde katılım sağladı. 2024 KPSS DHBT sınav sonuçları açıklandı. İşte ÖSYM sonuç sorgulama ekranı.
ÖSYM tarafından düzenlenen Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sonuçları, sınava giren adaylar tarafından merakla bekleniyor. "DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu sıklıkla araştırılıyor. Sınav sonuçlarının açıklanma tarihi, ÖSYM'nin sınav takvimine göre belirlenmekte. Adaylar, DHBT sınav sonuçlarını ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilirler. Peki DHBT sınav sonuçları açıklandı mı? İşte ÖSYM 2024 Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi sonuç sorgulama ekranı.
2024 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi 22 Eylül’de gerçekleştirildi. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 142 bin 482 adayın başvurduğu 2024-KPSS DHBT, pazar günü 30 ildeki 35 sınav merkezinde, 330 bina ve 5 bin 527 salonda düzenlendi. Saat 10.15'te başlayan ve 40 sorudan oluşan sınav için adaylara 60 dakika süre verildi. Ek süre verilmesi uygun görülen adaylar, 20 dakika ilave sürelerini kullanabildi.
2024 KPSS DHBT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
2024 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) Sınav sonuçları açıklandı.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı’nın (DHBT) değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.
2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) Sonuçları Sorgulama Ekranı
ÖSYM tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: '22 Eylül 2024 tarihinde uygulanan 2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Sınavı’nın (DHBT) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.
Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Ekim 2024 tarihinde saat 10.00'dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.''
DHBT Nedir?
DHBT; Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi ifadesinin kısaltmasıdır. İlk defa 2014 yılında yapılmaya başlanan bu sınav, daha önceki dönemlerde farklı bir isimle Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılmaktaydı. 2014 sonrasında ise sınav, ÖSYM tarafından yapılmaya başlanmıştır.
Bu sınava ortaöğretim, ön lisans ve lisans mezunları girebilir. KPSS sonrasında yapılan alan sınavıdır ve ilk defa açıktan ya da sözleşmeli olarak atanacak kişilerin belirlenmesi için yapılır. Toplamda 40 sorunun yer aldığı sınava adaylar, mezun oldukları öğrenim düzeyine göre alınırlar. Yani herkese aynı soruların sorulması gibi bir durum söz konusu değildir.
KPSS, DHBT içerisindeki ilk 20 soru DHBT-1, diğer ikinci 20 soru ise DHBT-2 olarak adlandırılır.
DHBT-1, temel din bilgisi sorularından meydana gelir ve tüm öğrenim düzeyindeki adayların cevaplaması gerekir.
DHBT-2 bölümü ise öğrenim düzeyine göre farklılık gösterir.
Bu sınavdan alınan puanın geçerliliği, yapılacak olan bir sonraki sınava kadardır. Ayrıca bu sınava girebilmek için adayların öncelikle KPSS Genel Kültür ve Genel Yetenek sınavına da girmesi gerektiği unutulmamalıdır.