Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentindeki bir düğün salonunda düzenlenen gösteriye, ülkede faaliyette bulunan Türkmen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkmenlerin önde gelenleri ve çok sayıda Türkmen genç katıldı.
20:01, 20/01/2015, SalıG: Güncelleme: 20:09, 20/01/2015, Salı
Afganistan Türkmenleri haklarını istiyor
Afganistan Türkmenleri, ülkenin yeni hükümetinin haklarını tam olarak vermesi talebiyle toplantı düzenledi. Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentindeki bir düğün salonunda düzenlenen toplantıya, ülkede faaliyette bulunan Türkmen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Türkmenlerin önde gelenleri ve çok sayıda Türkmen genç katıldı.
Afganistan Türkmenleri, ülkenin yeni hükümetinin haklarını tam olarak vermesi talebiyle gösteri düzenledi.
Katılımcılar adına törende konuşma yapan Abdul Samad Karim Harus, Türkmenlerin Afganistan'ın beşinci büyük etnik grubu olduğunu, Türkmenleri de ülkenin bağımsızlığı için mücadele verdiğini söyledi.
Afganistan'da 13 yıl iktidarda kalan eski Devlet Başkanı Hamid Karzai döneminde de Türkmenlerin haklarının tam olarak verilmediğini ifade eden Harus, Türkmenlerin hep arka planda tutulduğunu belirtti.


