Depremden kurtuldular mezuniyet sonrası kazada hayatını kaybettiler

12:05, 22/06/2023, Perşembe
DHA
Depremden kurtuldular mezuniyet sonrası kazada hayatını kaybettiler
Kaza, dün sabah saatlerinde Trabzon-Gümüşhane kara yolunun İkisu mevkisinde meydana geldi.

Gümüşhane’de Harşit Çayı’na uçan hafif ticari araçta hayatını kaybeden üniversite öğrencileri Fulya Bayram (22) ve Zeynep Kurnaz’ın (20), memleketleri Gaziantep ve Malatya’daki depremin ardından nakledildiği Gümüşhane Üniversitesi Çocuk Gelişimi bölümünden yeni mezun oldukları ortaya çıktı. Sınıf arkadaşı da olan 2 öğrencinin cenazeleri, memleketlerine uğurlandı.

Ahmet Enes Köse’nin kontrolünü kaybettiği 61 DK 636 plakalı hafif ticari araç, çarptığı demir korkulukları aşarak köprüden Harşit Çayı’na uçtu.

Ahmet Enes Köse’nin kontrolünü kaybettiği 61 DK 636 plakalı hafif ticari araç, çarptığı demir korkulukları aşarak köprüden Harşit Çayı’na uçtu.

Kazada, su bulunmayan alana düşen araçtaki Fulya Bayram ve Zeynep Kurnaz hayatını kaybederken, sürücü ile Zeynep Yiğit (20) ve Ayşe Begisi (22), yaralandı. İhbarla bölgeye AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla kaldırıldıkları Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 


Kazada, su bulunmayan alana düşen araçtaki Fulya Bayram ve Zeynep Kurnaz hayatını kaybederken, sürücü ile Zeynep Yiğit (20) ve Ayşe Begisi (22), yaralandı. İhbarla bölgeye AFAD, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ambulanslarla kaldırıldıkları Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 

Depremden kurtuldular, kazada öldüler


Soruşturmanın sürdüğü kazada yaralıların tedavisi sürerken, yaşamını yitiren Fulya Bayram ve Zeynep Kurnaz’ın, depremin vurduğu memleketleri Gaziantep ve Malatya’dan nakille geldikleri Gümüşhane Üniversitesi’nde (GÜ) öğrenimlerini sürdürdüğü ve yeni mezun oldukları ortaya çıktı. Bayram ve Kurnaz’ın mezuniyet sonrası memleketlerine gitme hazırlığinde olduğu, Artvin’de katıldıkları düğün sonrası dönüş yolunda kaza geçirdikleri öğrenildi. 

Depremden kurtuldular, kazada öldülerSoruşturmanın sürdüğü kazada yaralıların tedavisi sürerken, yaşamını yitiren Fulya Bayram ve Zeynep Kurnaz’ın, depremin vurduğu memleketleri Gaziantep ve Malatya’dan nakille geldikleri Gümüşhane Üniversitesi’nde (GÜ) öğrenimlerini sürdürdüğü ve yeni mezun oldukları ortaya çıktı. Bayram ve Kurnaz’ın mezuniyet sonrası memleketlerine gitme hazırlığinde olduğu, Artvin’de katıldıkları düğün sonrası dönüş yolunda kaza geçirdikleri öğrenildi. 

Diplomalarını aldıkları GÜ’de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nde de aynı sınıfta arkadaş olan Bayram ve Kurnaz’ın cenazeleri, tamamlanan otopsi işlemleri sonrası memleketlerine uğurlandı. Ölümü arkadaşları ve ailesini hüzne boğan Fulya Bayram’ın Gaziantep’te, Zeynep Kurnaz’ın ise Malatya’da toprağa verileceği belirtildi.


Diplomalarını aldıkları GÜ’de Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nde de aynı sınıfta arkadaş olan Bayram ve Kurnaz’ın cenazeleri, tamamlanan otopsi işlemleri sonrası memleketlerine uğurlandı. Ölümü arkadaşları ve ailesini hüzne boğan Fulya Bayram’ın Gaziantep’te, Zeynep Kurnaz’ın ise Malatya’da toprağa verileceği belirtildi.

Rektörden taziye mesajı


Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de öğrencileri için, üniversitenin resmi internet sitesinden taziye mesajı yayımladı. Mesajında büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirten Zeybek, “Öğrencilerimiz Fulya Bayram ve Zeynep Kurnaz’ın geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiklerini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Öğrencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, dostlarına ve üniversitemize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Rektörden taziye mesajıGümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek de öğrencileri için, üniversitenin resmi internet sitesinden taziye mesajı yayımladı. Mesajında büyük üzüntü içerisinde olduklarını belirten Zeybek, “Öğrencilerimiz Fulya Bayram ve Zeynep Kurnaz’ın geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiklerini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Öğrencilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, dostlarına ve üniversitemize başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

‘Hocam notlarımızı okuyun biz gideceğiz’ demişler


Bu arada, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Merdan da çok üzgün olduklarını belirterek, “Çok üzgünüz, cenazeler ailelerine teslim edilip, memleketlerine gönderildi. Öğrencilerimiz çocuk gelişimi son sınıf öğrencisiydi. Nisan ayından itibaren yüz yüze eğitime geçildiğinden dolayı öğrencilerimiz Gümüşhane'ye gelmişti. Eğitimleri hızla devam etti, finalleri bittikten sonra öğrencilerimiz mezun oldu. ‘Hocam notlarımızı okuyun biz gideceğiz’ demişlerdi. Bir arkadaşın düğünü varmış Artvin'de, oraya düğüne gittiler. Dönüşte de elim kaza gerçekleşti. Aynı zamanda depremzede de olan arkadaşlarımızın mekanları cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyoruz” dedi.

‘Hocam notlarımızı okuyun biz gideceğiz’ demişlerBu arada, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Merdan da çok üzgün olduklarını belirterek, “Çok üzgünüz, cenazeler ailelerine teslim edilip, memleketlerine gönderildi. Öğrencilerimiz çocuk gelişimi son sınıf öğrencisiydi. Nisan ayından itibaren yüz yüze eğitime geçildiğinden dolayı öğrencilerimiz Gümüşhane'ye gelmişti. Eğitimleri hızla devam etti, finalleri bittikten sonra öğrencilerimiz mezun oldu. ‘Hocam notlarımızı okuyun biz gideceğiz’ demişlerdi. Bir arkadaşın düğünü varmış Artvin'de, oraya düğüne gittiler. Dönüşte de elim kaza gerçekleşti. Aynı zamanda depremzede de olan arkadaşlarımızın mekanları cennet olsun. Ailesine sabırlar diliyoruz” dedi.
Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026