|

10 yıldır aynı yalan

2009'da Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerindeki imar sorununu çözeceğine dair “namus sözü” veren CHP'li Battal İlgezdi, 10 yıl sonra 31 Mart için de yine aynı vaatte bulunuyor. Boş vaatlere kanmayan mahalle sakinleri, “Bırakın tapuyu, sokağımızda kaldırım bile yok” diyor.

Fatih Özer ve
04:00 - 16/03/2019 Cumartesi
Güncelleme: 03:30 - 16/03/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Battal İlgezdi
Battal İlgezdi

Hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle görevinden alınan CHP’li Ataşehir eski Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin, ilk seçildiği 2009 yılında Yeni Çamlıca, Mimar Sinan ve Mevlana Mahallelerinde vatandaşa tapu şeklinde fotokopiyle çoğaltılmış “tapu senedi taahhütnamesi” dağıttığı ortaya çıktı.


O dönem kapı kapı dolaşan İlgezdi, seçildiği takdirde elinde bu belgesi olan vatandaşların tapu sorununu çözeceği sözü verdi. Sözünü tutmayan İlgezdi, 2014'teki seçimlerde de aynı vaatlerle seçmenin karşısına çıktı. O dönemi de pas geçen İlgezdi, şimdi aynı mahallelerde 6 ay içerisinde tapuları vereceği vaadinde bulunuyor.


TEK ÇİVİ ÇAKMADI

10 yıldır kendilerine verilen sözün yerine getirilmesini bekleyen vatandaşlar, İlgezdi’ye ateş püskürüyor. Fotokopi tapu senedi taahhütnamesi alan mahalle sakinlerinden Aykan Acar, geçen yıla kadar CHP üyesi olduğunu ve iki seçimde İlgezdi'ye oy verdiğini söyledi. İlgezdi'yi sahada bir kez gördüğünü belirten Acar, “Bize 2009 yılında tapu vaadinde bulundu. Elimize fotokopi bir tapu verdi. İmar sorunlarının çözülüceğini vaat ederek bizleri kendine inandırdı. Ama sorunlarımız hala çözülmedi. Ben 10 yılın sonunda farkettim ki yıllardır yaşadığım sokağa tek çivi çakılmadı. 10 yıllık talana ve yalana artık bir son versinler” dedi.

KALDIRIM BİLE YOK


Kardeşiyle birlikte CHP teşkilatında Battal İlgezdi'nin kazanması için çalıştıklarını, çalışmalarının sonunda da İlgezdi'nin seçildiğini belirten Yeni Çamlıca mahallesi Kızılay sitesi sakinlerinden Aylin Agül ise şunları söyledi: “Onun için çalıştık, başkan oldu ama mahalleye bir faydası dokunmadı. Ne imar sorunu çözüldü, ne de diğer sorunlar. Bizim mahalleye ikinci sınıf muamelesi yapıldı. Ataşehir'i ikiye ayırdılar. Batı Ataşehir'e gidiyoruz lüks içinde, bizim mahalleye geliyoruz sanki Somali. Sadece seçimden seçime hatırlanıyoruz. Tapu problemlerimizi bir kenara bırakın, bir kaldırımımız bile yok.”

  • Namus sözü vermiş
  • Yeni Çamlıca'da 40 yıldır esnaflık yaptığını söyleyen Mahmut Erdine, CHP'li Battal İlgezdi'nin 6 ay içerisinde imar sorununu çözeceğine dair “namus sözü” verdiğini anlattı. Erdine, “Seçim gelmiş, 'imar sorunu çözülecek' diye oy topluyor. Battal bey 'bu mahalleye iki çöp kovası koydum' bile diyemez” şeklinde konuştu.
  • Mahallenin 30 yıllık tapu sorunu olduğunu ifade eden Emin Aydın ise “İlgezdi elimize bir kağıt tutuşturup 'namus sözü' diyerek bizi kendisine inandırdı. Keşke ona oy vermeseydim. Aldı oyları ortada bir şey yok” dedi.

#Battal İlgezdi
#CHP
#Ataşehir
#Tapu
5 yıl önce