|

12 ilde change TIR operasyonu: 34 kişi gözaltında

Adana merkezli 12 ilde düzenlenen change tır operasyonunda 6 ay takipleri yapılan 1’i kadın 34 kişi gözaltına alındı. Yaklaşık 200 TIR çevre illerden Adana’ya getiriliyor.

17:24 - 6/07/2021 Salı
Güncelleme: 17:25 - 6/07/2021 Salı
IHA
TIR
TIR

Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Ankara Asayiş Daire Başkanlığı’yla birlikte rehinli, çalıntı, yakalamalı, hacizli tırları change yaparak ‘
suç örgütü kurmak’ , ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlarını işleyen şüphelilere
yönelik Adana merkezli
İstanbul, Bursa, Kütahya, Trabzon, Ankara, Konya, Mardin, Batman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye
’de operasyon gerçekleştirdi.

6 ay teknik ve fiziki takipleri yapılan 42 şüpheliye yönelik gözaltı kararı verildi. Operasyon kapsamında 1’i kadın 34 kişi gözaltına alındı.

200'e yakın TIR Adana'ya getiriliyor

Operasyonda 200’e yakın şasi numarası değiştirilmiş TIR ele geçirilirken, adreslerinde bulunmayan diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Adana’da el konulan TIR’lar İl Emniyet Müdürlüğü yerleşkesine götürülürken, diğer illerdeki TIR’ların ise kente getirilmek üzere yola çıktığı bildirildi.


150 milyon liralık mal varlığına tedbir

Şebeke üyelerinin, şasi numarasını değiştirerek, sattıkları TIR’lardan elde ettikleri bir kısmı para, bir kısmı taşınmaz 150 milyon liralık mal varlıklarına tedbir konuldu.


Öte yandan şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda; basıma hazır 15 şasi numarası, TIR’lardan sökülen 10 araç beyni, 2 araç beyni okuma cihazı ve 2 milyon lira değerinde çek ile senet ele geçirildi.

Şüphelilerin emniyetteki sorguları sürüyor.

#ADANA
#OPERASYON
#Change operasyonu
#tır
3 yıl önce