|

'14 bin konuta ihtiyaç var'

Yalova Valiliği ilçede 14 bin konut açığı olduğunu bildirdi. Vali Özgöl 14 bin civarında ailenin açıkta kaldığını belirterek, bütün uluslararası kuruluşlardan ve devletten yardım beklediklerini söyledi.

Yeni Şafak
00:00 - 9/09/1999 Perşembe
Güncelleme: 18:17 - 12/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

YALOVA- Yalova Valisi Nihat Özgöl, Yalova ve ilçelerinde deprem nedeniyle 14 bin civarında ailenin açıkta kaldığını belirterek, "14 bin konuta ihtiyacımız var. Bütün uluslararası kuruluşlar ve devletlerden konut yapımı için yardım bekliyoruz" dedi. Çin Halk Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Jao Kuangyi ile Avusturya'nın İstanbul Başkonsolosu Ludvig Wundsam, dün Yalova'da Vali Nihat Özgöl ve Belediye Başkanı Yakup Koçal'ı ziyaret ettiler.

Ziyaretler sırasında, depremin yol açtığı zararla ilgili bilgi veren Yalova Valisi Özgöl, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın yaptığı çalışmalarda bugüne kadar 74 bin 868 ev ve işyeri için hasar tespiti yapıldığını, bu binalardan 9 bin 526'sının ağır hasarlı veya tamamen çökmüş olduğunun belirlendiğini açıkladı. 43 bin hasarsız, 12 bin az hasarlı, 8 bin 400 de orta hasarlı bina tespit edildiğini bildiren Özgöl, Yalova dışına gömülen cenazelerin defin ruhsatlarının Yalova`ya getirilmeye başlanmasıyla ölü sayının 2 bin 521'e ulaştığını bildirdi. Depremin Yalova'ya büyük darbe vurduğunu, deprem sonrasında sorunların çözümüne çalıştıklarını, halen 14 bin 500 kişiye sıcak yemek verildiğini, 10 bin kişiye de kumanya dağıtıldığını anlatan Özgöl, konut sorununa dikkati çekti. Özgöl, "Şimdi bir sihirli el olsa da 14 bin konutu bize getirse koysa. Hiçbir sorunumuz kalmayacak. En büyük meselemiz konut. Sanıyorum 10 Eylül'de Dünya Bankası Konut Fonu toplanacak. Acil konut ihtiyacımızı bütün dünyaya bildirdik. Uluslararası kuruluşlardan ve çok sayıda devletten de büyük ilgi görüyoruz" dedi.

"Çin mahallesi kurun"

Vali Özgöl konuk büyükelçiye hitaben, "İhtiyacımızı biliyorsunuz. Her türlü çözüme açığız. Hatta gelip burada Çin mahallesi bile kurabilirsiniz. Depremzedeler burada barınarak size minnettar kalırlar" dedi. ------- Geri OKU ------------------



-------------------------


 


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
25 yıl önce