|

22.5 yıl hapis istemi

Ünlü inşaat şirketi Dumankaya Holding’e yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı. Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından hazırlanan iddianamede şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya ve babası Halit Dumankaya’nın da aralarında bulunduğu 63 isim şüpheli olarak yer aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/06/2018 Çarşamba
Güncelleme: 03:22 - 6/06/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Uğur Dumankaya
Uğur Dumankaya

İddianamede Dumankaya’nın iş yaptığı taşeronlardan zorla himmet topladığı vurgulanırken, 2001 yılında iflasın eşiğine gelen Dumankaya’nın FETÖ ile irtibat kurarak olağanüstü bir şekilde büyüdüğü ifade edildi.

Şirketin FETÖ’ye 2010-2016 yılları arasında 50 milyon TL’lik bir himmette bulunduğu aktarıldı. Şirketin taşeron olarak iş yapan ya da mal satan bir kuruma hak edişinin yüzde 10’unun himmet ya da burs parası olarak zorla kestiği ifade edilen fezlekede, “Eğer o kişi ya da şirket ödemeyi kabul ederse yüzde 10’a denk gelecek şekilde Dumankaya şirketinin çeki hamiline olarak düzenlenip o kişi ya da şirkete verilir. Kişi ya da şirketler çeki ciro ederek Dumankaya’ya iade eder. Dumankaya ise bu çekleri örgüte aktarır” denildi.

#Uğur Dumankaya
#Halit Dumankaya
6 yıl önce