|

5 terörist öldürüldü

Irak’ın kuzeyindeki Zap ve Gara’da PKK’lı teröristlerce silah mevzisi, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi. Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde 5 terörist etkisiz hale getirildi, Tunceli’de de teröristlere ait silah deposu bulundu.

04:00 - 8/04/2019 Pazartesi
Güncelleme: 00:30 - 8/04/2019 Pazartesi
Yeni Şafak
Bulunan 1 ton amonyum nitratla olası eylemler önlenmiş oldu.
Bulunan 1 ton amonyum nitratla olası eylemler önlenmiş oldu.

Irak'ın kuzeyindeki terör hedefleri dün de vuruldu. Zap ve Gara bölgelerine düzenlenen hava harekatlarıyla PKK'lı teröristlerce silah mevzisi, barınak, sığınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan hedefler imha edildi.

İç güvenlik operasyonları kapsamında Şırnak'ın Bestler Dereler bölgesinde 5 terörist etkisiz hale getirildi, Tunceli'de de teröristlere ait silah deposu bulundu. PKK'lı teröristlerin Tunceli-Ovacık karayolu ve Munzur Vadisi içinde askeri birliklere karşı eylem hazırlığı yaptığı, silah ve patlayıcı depoladığı istihbaratı üzerine operasyon başlatıldı.

JÖH timlerinin tespit ettiği mağarada yapılan aramalarda 8 kalaşnikof, makineli tabanca, Kanas keskin nişancı tüfeği, 1 ton amonyum nitrat, 100 gr C-4 patlayıcı, çok miktarda mermi ve patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler ele geçirildi. Mağara ve silah deposu imha edildi.

#Şırnak
#Irak
#Zap
#PKK
5 yıl önce