|

6 bin askerle dev operasyon

Hakkari Yüksekova’da bulunan İkiyaka Dağları’nda 6 bin askerle yürütülen operasyonlarda sona gelindi. Güvenlik kuvvetlerinin yurt içindeki Kandil olarak tanımladığı alandaki operasyonda teröristlere büyük darbe vuruldu. 9 tepe teröristlerden temizlenirken örgütün elebaşları Suriye’ye kaçtı.

Yeni Şafak
04:00 - 29/10/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:54 - 28/10/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Türk Silahlı Kuvvetleri yaklaşık bir aydır 6 bin askerle Hakkari Yüksekova'da bulunan İkiyaka Dağları'nda çok kritik bir operasyon yürütüyor. Güvenlik kuvvetlerinin PKK'ya verdiği ağır zayiat sebebiyle, terör örgütünün Karayılan dahil üst düzey yöneticilerinin Suriye'nin kuzeyine geçtiği belirtiliyor. Operasyon kapsamında 9 tepe teröristlerden temizlendi.



PKK'DAN TEMİZLENDİ


PKK'nın can damarı olarak adlandırılan Doski Vadisi'ni de içerisinde bulunduran alanda yapılan operasyonlara iki komando tugayı ve 20 özel kuvvetler taburu (6 bin asker) katılıyor. Bir aydır süren harekatta sona gelinirken, Doski Vadisi'nin yüzde 90'ı teröristlerden temizlendi. Mehmetçiğin gece-gündüz yürüttüğü operasyonlarda giriş noktası küçük ancak içerisi devasa büyüklükte olan çok sayıda mağarada doçka gibi ağır silahlar, patlayıcılar, erzak, jeneratör, televizyon, kahve makineleri de ele geçirildi.



ÖRGÜTTEN KAÇAN KAÇANA


Operasyonların artığı bölgelerde örgütten kaçanların sayısı da her geçen gün artıyor. Önceki gün 10 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu Şırnak'ta dün de 10'dan fazla PKK'lı örgütten kaçtı.Valilikten yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/KCK içerisinde faaliyet yürüten 10 kişinin örgütten kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi. Teröristlerle ilgili tüm işlemlerin adli makamlarca yürütüldüğü bildirilen açıklamada, 21 Mart 2013'ten bu yana Şırnak merkez ve ilçelerinde terör örgütünden kaçıp, güvenlik güçlerine 979 kişinin teslim olduğu kaydedildi. Hatay'ın Belen İlçesi kırsalında yapılan operasyonda ise PKK terör örgütüne ait bir sığınakta 400 kilo patlayıcı ele geçirildi. Belen İlçesi'nin Çerçikaya Mahallesi kırsalında polis ve asker ortak operasyon düzenledi.



HDP'nin bombacısı tutuklandı


Ankara'daki terör saldırısından önce sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan "Bomba Ankara'da patlayacak!.." paylaşımında bulunan "@DrBereday" hesabının sahibi Mehmet Serhat P, terör örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle tutuklandı. M.S.P daha önce soruşturma


kapsamında gözaltına alınmıştı.


#Doski Vadisi
#İkiyaka Dağları
#Twitter
8 yıl önce