|

935 PKK'lı öldürüldü

Afrin genelinde yürütülen operasyonlarda son 24 saatte 30’dan fazla PKK’lı öldürüldü. Zeytin Dalı başladığından buyana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 935’e yükseldi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 07:34 - 5/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
İdlip’ten küçük sayıda savaşçı, TSK’ya destek amaçlı olarak Afrin’e geçiş yaptı.
İdlip’ten küçük sayıda savaşçı, TSK’ya destek amaçlı olarak Afrin’e geçiş yaptı.

İmha edilenlerden 17’si, 5 Mehmetçiğin şehit olduğu Şeyh Horoz bölgesinden. Afrin kuzeydoğusundaki Horoz’da kontrol sağlanırken, batıda Şeyh Hadid kırsalındaki Hacı Bilal köyü de teröristlerden temizlendi.

Böylece harekâtın başından beri ele geçirilen yerleşim birimi sayısı 32 oldu. Afrin’in beş beldesinde 1’i belde merkezi, 21’i köy, biri köy altı yerleşim ve 9’u stratejik dağ veya tepe olmak üzere PKK’dan temizlenen 32 nokta şöyle: “Bülbül beldesi merkezinin yanısıra Şinkal, Zahran, Baliköy, Kurni, Hay Oğlu, Heftar, Ursa, Bağ Obası, Alikar köyleri, Şeyh Horoz, Darmık Dağı, Kurni Dağı ile Kürdo köy altı yerleşimi, Racu beldesinde Ayn Batman Dağı, Adamanlı, Ali Bekki, Bilalköy, Ömer Uşağı, Mamal Uşağı, Süleyman Halil, Sati Şaği ve Alkana köyleri, 915. Tepe ile 740 Tepe’yi, Şeyh Hadid beldesinde Şeyh Hadid Tepesi, Kara Mitlak ve Hacı Bilal köyleri, Cinderes beldesinde Hammam köyü ile Mersides Tepesi, Şeran beldesinde Burseya Dağı ve Kastel Cündo köyü.”

Bu arada Türk Silahlı Kuvvetleri’nde şehit sayısı ise önceki günkü hain saldırıyla birlikte toplamda 13 oldu. 57 Mehmetçik de yaralı. Aralarında ağır yaralının bulunmadığı belirtiliyor.

İdlib’den
destek geliyor

Afrin’de konuşlu terör unsurlarına yönelik 20 Ocak tarihinde başlayan Zeytin Dalı Harekâtı’na katılan ÖSO birliklerinin tamamı Fırat Kalkanı bölgesinden getirildi. Harekâtın 15. günü ise önemli bir gelişme yaşandı. Muhaliflerin kontrolündeki bir diğer bölge olan İdlip’ten küçük sayıda savaşçı, TSK’ya destek amaçlı olarak Afrin’e geçiş yaptı.

Aralarında Nureddin Zengi, Ceyş el-İz, Feylak’üş Şam, Ceyş’ül Nasr, 23. Fırka ve İdlib Ordusu isimli gruplara mensup 500’den fazla asker, PKK’lılarla savaşmak üzere konvoylar eşliğinde Afrin’e sevk edildi.

#TSK
#Şeyh Hadid Tepesi
#Kara Mitlak
6 yıl önce