|

Aban'dan Aydın'a suçlama

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndaki 'Vurgun Operasyonu'nda sorgulanan Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban, DGM'deki ifadesinde "Bakan firma ismi bildirir, biz de o firmaya ihaleyi kazandırırdık" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 16/09/2001 Pazar
Güncelleme: 14:48 - 29/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'ndaki ihale yolsuzluklarına yönelik yürütülen 'Vurgun' Operasyonu kapsamında tutuklanan eski Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban, Ankara 2 No.'lu DGM Yedek Hakimliği'nde verdiği ifadelerde itiraflarda bulunarak eski Bayandırlık ve İskan Bakanı Koray Aydın'a üstü kapalı suçlamalarda bulundu. İhalelerde gerçekleştirilen usulsüz işlemleri ve yolsuzlukları ayrıntılı olarak emniyette ve savcılıkta anlattığını söyleyen Aban, bu ifadelerini aynen tekrar ettiğini bildirerek "Kazanması istenilen firmaya da en uygun teklifi yapması söylenmekte. Önerilen firma ihaleyi kazanmaktadır" dedi.




'Bakan firma adı verirdi'


Davet usûlü ihale yönteminde yani 2286 sayılı yasanın 44. maddesi gereğince yapılan ihalelerde bakanın kendisinin bir firma adı vererek, 'İhalede bunu da değerlendirin' diye kendisine veya genel müdüre söylediğini anlatan Aban, bakanın başdanışmanı Sadrettin Dinçer aracılığıyla da bu şekilde talimatlar verdiğini ifade etti. Emniyette ve savcılıkta verdiği ifadelerde de Koray Aydın'ın firma yöneticileriyle makamında görüştüğünü ve bu firma yöneticilerini kendilerine yönlendirdiğini anlatan Aban, Aydın'ın bu firmalardan yüksek menfaatler sağladığını tahmin ettiğini de dile getirdi.


#Bayındırlık ve İskan Bakanlığı
#'Vurgun Operasyonu'
#Müsteşar Yardımcısı Sedat Aban
23 yıl önce