|

ABD'den Kıbrıs baskısı

ABD'nin Kıbrıs özel koordinatörü Weston, Ankara'ya gelerek, "Denktaş seçime müdahale etmesin" mesajını verince, "Türkiye ve Denktaş demokratik seçimlere engel değil" cevabını aldı.

Yeni Şafak
00:00 - 21/10/2003 Salı
Güncelleme: 09:47 - 9/06/2017 Cuma
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

ABD'nin Kıbrıs özel temsilcisi Thomas Weston, adadaki kritik seçimler öncesinde Ankara'ya gelerek, "Seçimlere müdahale etmeyin" mesajını verdi. Ankara'nın Weston'a cevabı ise "Türkiye ve Denktaş demokratik seçimlere engel değil. Seçimlere gözlemci isteyen de biziz" şeklinde oldu.

Dışişleri Bakanlığı Müşteşarı Uğur Ziyal ile görüşen Weston, 15 Aralık'taki seçimlere, başta KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş başta olmak üzere hiç kimsenin müdahale etmemesini istedi.

Ziyal, cevabını verdi

Weston'un bu sözlerine Ziyal, "Türkiye ve Denktaş sanki demokratik seçimlere engelmiş gibi gösteriliyor. Bundan rahatsızız. Türk tarafı seçimlere uluslararası gözlemci davet etti. Ancak Rum kesimi,' bu KKTC'nin tanınması anlamına gelir' diye karşı çıktı" cevabını verdi.

Annan Planı masada

Weston, seçimlerden sonra adada Annan Planı temelinde çözüm konusunda ısrarcı olunmasını da istedi. Ziyal de Weston'a, "Plan niyet beyanatından öteye gitmez" mesajı verdi. Türkiye'nin adil bir çözüm sağlanması için seçimlerin sonuçlarını beklediğine dikkat çeken Ziyal, Başbakan Erdoğan'ın "Annan Planı'nı destekliyoruz" sözlerini de anımsattı. Görüşmede, "Ada'da öyle bir çözüm olmalıdır ki, çatışma ortamı bir daha olmasın ve Türkiye de buna müdahe etmesin" mesajı verildi.

  • DUYGU GÜVENÇ, ERHAN SEVEN


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    21 yıl önce