|

Abdi İbrahim'den Darüşşifa restorasyonu

Osmanlı döneminde hastaların tedavi edildiği Sultan II. Bayezid Edirne Darüşşifası restore edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:46 - 13/05/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Sağlık müzesine dönüştürülen Edirne Darüşşifası'nın yenileme çalışmaları Abdi İbrahim isimli ilaç firması tarafından gerçekleştirildi. 1,5 yıl süren restorasyonun maliyeti yaklaşık 2 milyon lirayı buldu.



ASLINA UYGUN YENİLENDİ


500 yıllık geçmişiyle tıp tarihinde önemli bir yeri olan eserin açılış töreninde konuşan Abdi İbrahim Başkanı Nezih Barut, Edirne Darüşşifası'nı, tarihine ve mimari dokusuna uygun olarak yenilediklerini söyledi. Osmanlı tıbbına dair bilgilerin gün ışığına


çıkmasına öncülük ettiklerini ifade eden Barut, 26 odası o dönemin uygulamalarını yansıtacak şekilde kurguladıklarını belirtti.



KENDİ DÖNEMİNİ YANSITIYOR


Barut, “Burayı ziyaret edenler; 15 ve 18. yüzyıllar arasındaki dönemde erkeklerde estetik göğüs ameliyatları yapıldığını, yeniçerilere fıtık ameliyatı yapan kadın cerrahların varlığını, İngiltere Kraliyet Ailesi'nin de yaptırdığı Türk Usulü Çiçek Aşısı'nın Edirne'den Avrupa'ya nasıl yayıldığını, hastalıklara nasıl tedaviler uygulandığı ve ameliyat teknikleri gibi birçok değerli bilgiyi yerinde öğrenme şansını yakalayacak” dedi.


#Bayezid Edirne Darüşşifası
#Edirne
#İngiltere Kraliyet Ailesi
9 yıl önce