|

Afrika’ya eli dolu gidiyor

Kara kıta Afrika’ya en fazla ziyaret gerçekleştiren yabancı lider olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 5 gün sürecek ziyaretine başlıyor. Erdoğan'ın programında Afrika'yla işbirliği imkânları var.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2018 Pazartesi
Güncelleme: 08:23 - 26/02/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Arşiv: Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Afrika ziyaretine başlıyor.
Arşiv: Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Afrika ziyaretine başlıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün Afrika ziyaretine başlıyor. 5 gün sürecek kara kıta ziyaretine Erdoğan, eli dolu gidiyor. Erdoğan, Türkiye imzalı çeşitli projelerin açılışlarını yapacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin, Afrika’daki güçlü tarihi bağları bulunan ve önemli ekonomik ortaklarından Cezayir’i, “cumhurbaşkanı” sıfatıyla ikinci kez ziyaret edecek.

KEÇİOVA CAMİ’Sİ AÇILACAK

Erdoğan ziyareti kapsamında Türkiye tarafından restorasyonu gerçekleştirilen Keçiova Camisi’nin açılışının gerçekleşmesi planlanıyor. Türkiye ile Cezayir arasındaki 500 yıllık dostluğun ve Cezayir’in bağımsızlık sembolü olan cami TİKA desteğiyle restore edildi. Erdoğan, 2014'teki ziyaretinde caminin restore edilmesi talimatını vermişti.

MALİ’YE İŞİTME ENGELLİLER OKULU

Cumhurbaşkanının Mali ziyareti, Türkiye’den “cumhurbaşkanı” düzeyinde gerçekleştirilen ilk resmi ziyaret olma özelliği taşıyor. Mali’de de yine TİKA tarafından yenilenen İşitme Engelliler Okulu’nun açılışının gerçekleşmesi planlanıyor.

PİKİNE SOSYAL PEDİARTİ ENSTİTÜSÜ

Erdoğan’ın Afrika turu kapsamında bir diğer durağı ise Senegal olacak. Erdoğan’ın Senegal ziyareti kapsamında yine önemli hizmetler devreye sokulacak. Türkiye’nin destekleri ile hayata geçirilen Senegal Pikine Sosyal Pediatri Enstitüsü Projesi de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyareti sırasında hizmete açılacak.

KADINLARA HALI DOKUMA KOOPERATİFİ

“Cumhurbaşkanı” düzeyinde ilk resmi ziyaret olma özelliği taşıyan bir diğer ziyaret ise Moritanya ziyareti olacak. Moritanya’da da Türkiye’nin desteği ile yenilenen kadın halı dokuma kooperatifinin açılışının yapılması planlanıyor.

İŞ FORMU DÜZENLENCEK

Öte yandan ziyaretler kapsamında ekonomik ilişkilerin yükseltilmesi için Cezayir ve Senegal’de iş forumları gerçekleştirilecek. Diğer yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan ziyaretlerinde FETÖ ile ilgili muhataplarını bilgilendirecek ve Türkiye olarak desteğe her zaman hazır olduklarını iletecek.

#FETÖ
#Türkiye
#Afrika
#Recep Tayyip Erdoğan
6 yıl önce