|

Ahlaksız troller

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Soylu hakkındaki istifa iddialarına ilişkin sert konuştu: Ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. İstifası vs. asla söz konusu değil. Bu trol ahlaksızlıkları ülkemizin kendi içindeki birlikteliğini bozmaya yönelik atılan adımlardır. Türkiye’yi troller idare edemeyecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/02/2018 Tuesday
Güncelleme: 03:03 - 27/02/2018 Tuesday
Yeni Şafak
65 yaşına basan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğum gününde Beylerbeyi Sarayı’nda sanatçıları kabul etti.
65 yaşına basan Cumhurbaşkanı Erdoğan, doğum gününde Beylerbeyi Sarayı’nda sanatçıları kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM kararına rağmen Suriye’de ateşkesin uygulanmadığına dikkati çekerek, “Süreç acımasız şekilde devam ediyor. Doğu Guta’daki bu zulmün bir an önce son bulması yolunda takipçisi olacağız” dedi. Erdoğan, Salih Müslüm’ün iadesi için de gerekli adımların atıldığını söyledi.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dört Afrika ülkesini kapsayan resmi ziyaret için Cezayir’e hareketinden önce İstanbul Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.Terör örgütü PKK’nın Suriye’deki kolu PYD’nin eski eş başkanı Salih Müslüm’ün Prag’da gözaltına alınması ve Türkiye’nin iade talebine ilişkin soru üzerine Erdoğan, konuyla ilgili olarak gerek Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gerekse Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün yakın bir takipte olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Konuyu bir defa adım adım izliyorlar. Malum konunun Interpol ayağı var, konunun tabii oradan istenmesi ayağı var. Orayla da gerekli görüşmeleri yapmak suretiyle bir yanlışa düşülmemesi noktasında adımlar atılıyor” diye konuştu.

İKİ GÜNDÜR UYGULANMIYOR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Suriye’de ateşkes sağlanması kararı almasına karşın, Doğu Guta’da rejim güçlerinin bombalamayı sürdürmesine ilişkin soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti: Karara rağmen iki gündür ateşkes uygulanmıyor. Süreç acımasız şekilde devam ediyor. Malum burayla ilgili biz aylar öncesinden başta sayın Putin olmak üzere sayın Ruhani’ye, ‘Çocuk, kadın yaşlı, bu insanları lütfen bize verin, biz bunların tedavilerini ülkemizde yapalım.’ dememize rağmen, bunlar bize verilmedi ve rejime bunlar teslim edildiler. Tabii rejimde de bunların akıbeti meçhul. Şu anda durum yine aynı şekilde seyrediyor.

BU ZULÜM SON BULMALI

Bugün (dün) sayın Macron ile yaptığım görüşmede bu konuyu etraflıca inceledik. Macron’un da bu konudaki hassasiyetini çok açık, net biçimde gördüm. Kendilerinin de aynı şekilde buradan rahatsızlığını bizzat kendi ifadeleriyle anlamış bulunuyorum. Bizler de bunu yine hem BM Güvenlik Konseyi’ndeki ülkelerle, BM’de ayrıca takip etmek suretiyle Doğu Guta’daki bu zulmün bir an önce son bulması yolunda takipçisi olacağız. Ağırlıklı olarak da sayın Putin ile bu konudaki görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Aynı şekilde İran ile bu konudaki görüşmelerimizi devam ettireceğiz. Dışişleri Bakanımla yine muhataplarıyla bu süreci takip edeceğiz.”

Ahlaksız troller

Erdoğan, bir gazetecinin, “İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun hafta sonu Trabzon’da açıklamaları oldu. Bu açıklamaların ardından kendisi görevden mi ayrılacak yoksa bir kabine revizyonu mu söz konusu?” sorusu üzerine, “Bu söylenenler veyahutta bu ifadem belki biraz ağır olacak ama ahlaksız troller vasıtasıyla yapılanlar, bizleri ciddi manada rahatsız etmektedir. İçişleri Bakanımızın Trabzon’daki konuşmasında belli bir yerinde bir duygusallık şahsıyla alakalı olabilir ama ben de kendisiyle dün akşam görüştüm. Böyle bu trollerin yapmış olduğu açıklamalardaki bu tür kabine vesaire falan bunlarla alakalı hiçbir şey söz konusu değil. Arkadaşımızın istifası vesaire bu tür şeyler asla söz konusu değil. İşte bu trol ahlaksızlıkları maalesef ülkemizin kendi içindeki birlikteliğini, beraberliğini bozmaya yönelik atılan adımlardır. Biz emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye’yi troller idare etmeyecek. Türkiye’yi biz idare ediyoruz, biz idare etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.


Afrika’yı bu kadar ziyaret eden ilk lider

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Senegal’e yapacağı ziyaret, ülkenin önde gelen basın organlarında geniş yer aldı. Ülkede Fransızca yayın yapan yüksek tirajlı gazetelerden Le Soleil, ziyareti “Hoş geldiniz, Sayın Başkan” şeklinde manşetten duyurdu. Gazetenin haberinde, “Dakar, 28 Şubat Çarşamba günü uluslararası diplomasi satrancında verimli hamleler yapan güçlü Türk lider Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya hazırlanıyor.” ifadeleri kullanıldı. Senegal’de yerel dil Wolofça ile Fransızca yayın yapan Leuz TV kanalının haberinde de bazılarına birden fazla olmak üzere 39 Afrika ülkesine giden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, dünya liderleri arasında kıta ülkelerini bu kadar yoğun ziyaret eden ilk lider konumunda olduğu vurgulandı.


Suriye görüşmesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefonda görüşüp Suriye’deki son gelişmeleri ve ikili ilişkileri ele aldı. Zeytin Dalı Harekatı ile ilgili bilgi paylaşımında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrin’in terör unsurlarından temizlenmesinin sığınmacıların Suriye’ye geri dönüşlerini beraberinde getireceğini belirtti. Görüşmede, Suriye’deki insani durumla ilgili olarak BM Güvenlik Konseyi’nde oybirliğiyle kabul edilen 30 günlük ateşkes çağrısına da değinildi. Bu gelişmenin memnuniyet verici olduğunu belirten iki lider, başta Doğu Guta olmak üzere insani durumun iyileşmesi için ateşkesin hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. Kıbrıs’a da değinilen görüşmede Erdoğan’ın, hidrokarbon kaynakları konularında Türkiye’nin hassasiyetlerini hatırlattığı kaydedildi.


Doğum günü sürprizi

26 Şubat 1954 tarihinde dünyaya gelen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 64 yaşına girdi. Siyasilerden devlet adamlarına, sanatçılardan vatandaşlara kadar herkes Erdoğan’ın doğum gününü kutladı.

Erdoğan, Orhan Gencebay, Ajda Pekkan, İbrahim Tatlıses, Yavuz Bingöl, Hülya Koçyiğit, Cengiz Kurtoğlu, Hasan Kaçan, Cemal Hünal, Kadir Çöpdemir, Sibel Can, Serdar Gökhan, Burak Hakkı, Demet Tuncer, yapımcı ve senarist Mehmet Bozdağ ve Osman Soykut’un Beylerbeyi Sarayı’nda kabul etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kabulünde sanatçılar, özellikle Zeytin Dalı Harekatı ve terörle mücadelede görev alan güvenlik güçlerine verdikleri desteği ifade etti. Sanatçılar ayrıca Erdoğan’ın doğum gününü kutladılar. Kabulde, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da hazır bulundu.

ALİYEV’DEN TELEFON

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev de telefonla aradıkları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a doğum günü vesilesiyle tebriklerini ilettikleri, sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diledi. Erdoğan’ın doğum günü vesilesiyle hükümet üyeleri de sosyal medya hesapları üzerinden kutlama mesajları yayımladı. Bakanların yayımladığı mesajlar, birçok sosyal medya kullanıcısı tarafından da paylaşıldı.

KOMŞULARDAN PASTA

Öte yandan, Erdoğan, Beylerbeyi Sarayı’nda gerçekleştireceği bazı görüşmeler için Üsküdar Kısıklı’da bulunan evinden ayrılırken, konvoyunu durdurdu. Erdoğan, komşusu olduğu öğrenilen minik bir kız çocuğu ile sohbet etti. Kız çocuğuna hediye veren Erdoğan, daha sonra tekrar Beylerbeyi Sarayı’na doğru hareket etti. Bu sırada, Erdoğan’ın doğum günü nedeniyle bir vatandaşın da çiçek gönderdiği görüldü. Komşularının da Erdoğan’a pasta verdiği öğrenildi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Süleyman Soylu
#Politika
6 years ago