|

AK Parti: Asgari ücret komisyonu zamanında toplanacak

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Asgari ücret komisyonu, zamanında toplanacak. Herhangi bir şekilde takvimde oynama yok" açıklamasını yaptı.

Yeni Şafak
21:27 - 31/10/2018 Çarşamba
Güncelleme: 21:28 - 31/10/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada,
asgari ücret komisyonunun zamanında toplanacağını ve herhangi bir şekilde takvimde oynama olmayacağını
söyledi.
Yunanistan'ın karasularını kademeli artıracağı iddiası ile ilgili Çelik, "
Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır, kendilerine yüce Meclis'in 1995'te aldığı karardaki ikazı hatırlatıyorum.
" dedi.
Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Asgari ücret komisyonu, zamanında toplanacak. Herhangi bir şekilde takvimde oynama yok.

Türkiye, bu kadar sistematik ve vahşi bir saldırıyı kendi imkanlarıyla atlatmayı başarmıştır.

Gökçek açıklaması

Her parti adaylarını açıklayacak. İsim tartışmaları tabiidir. Gökçek'in dava arkadaşlığı konumu değişmez.

İstanbul Havalimanı

Avrupa Parlamentosu'nun kurumsal kapasitesinin bu duruma düşmesi hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir mesele. Kati Piri Türkiye karşıtlığına angaje olmuş. Ciddiye alınacak bir durum değil.

Yunanistan'ın karasularını kademeli artıracağı iddiası

Bu çok tehlikeli bir yaklaşımdır, kendilerine yüce Meclis'in 1995'te aldığı karardaki ikazı hatırlatıyorum. Karasularının kademeli olarak artırılmasıyla ilgili en ufak çabaya, Türkiye tarafından en sert cevap verilecektir.

Kaşıkcı cinayeti

Kaşıkçı'nın cesedi nerededir. Bunu açıklayacak olanlar Suudi yetkililerin elindedir. Başkonsolos ülkesine döndüğü için ondan da bu bilginin rahatlıkla alınacağını biliyoruz. Bizim Başsavcımızın araştırmalarında net olarak görünüyor bunlara cevap vermeliler. Bu talimatı kim vermiştir? Bu yüksek dereceden talimat verilmeden yapılacak bir eylem değildir. Bu vahşice eklem ne zaman planlandı? Hiçbir şeyin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz. Cesedin yerini öğrenmek istiyoruz. Bunu yapanların ifadelerinin bizim adli, makamlar ile paylaşılmasını istiyoruz. Türkiye toprakları içerinde yapıldı bu eylem ve bu yargılanmanın İstanbul'da yapılması gerekiyor. Durum ortada.

"Yargılama İstanbul'da olmalı"

Bu vahşice eklem ne zaman planlandı? Hiçbir şeyin örtülmesine müsaade etmeyeceğiz. Cesedin yerini öğrenmek istiyoruz. Bunu yapanların ifadelerinin bizim adli, makamlar ile paylaşılmasını istiyoruz. Türkiye toprakları içerinde yapıldı bu eylem ve bu yargılanmanın İstanbul'da yapılması gerekiyor. Durum ortada. Kılıçdaroğlu kronolojiyi hiç takip etmemiş. Olayın nasıl olduğuna dair en temel bilgilerden yoksun. Utanmadan Sayın Erdoğan cinayetten haberdardı diyor. Dünyada herkes tam tersini söylerken, Türkiye'nin tavrını takdir ederken dünyada sadece Kılıçdaroğlu kara propaganda yapıyor. Kaşıkçı cinayetini örtbas etmeye çalışıyor.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına tepki

Kılıçdaroğlu kronolojiyi hiç takip etmemiş. Olayın nasıl olduğuna dair en temel bilgilerden yoksun. Utanmadan Sayın Erdoğan cinayetten haberdardı diyor. Dünyada herkes tam tersini söylerken, Türkiye'nin tavrını takdir ederken dünyada sadece Kılıçdaroğlu kara propaganda yapıyor. Kaşıkçı cinayetini örtbas etmeye çalışıyor.

Donarak şehit olan askerler

  • Donarak şehit olan askerlerimizle ilgili yüreğimiz kanıyor. Biz kendi ülkemizde onurlu hayat sürelim diye aziz canlarını feda ediyorlar. Hiçbirinin fedakarlığının bir bedeli olmaz. Çok üzüldük. Kılıçdaroğlu'ndan sağduyu bekliyoruz. Burası helikopter ve yaya olarak ulaşılan bir yer. Askerin teçhizatları uluslararası standarttadır. 12 kişilik bir tim. İki kişi şahadete eriyor. Bu millet Mehmetçik üzerinde hassastır. Helikopter ulaşmaya çalıştığı halde ulaşamıyor. 12 kişilik timden kalan Mehmetçiğimiz ise taburcu ediliyor. Tablo budur.

İstanbul'daki dörtlü zirve

Kapsamlı diplomasisinin zirve noktalarından bir tanesi oldu. Cumhurbaşkanımız grup toplantısında ifade etti. Türkiye'nin orada varlığıyla ilgili 'işgal peşinde mi koşuyorsunuz' şeklindeki eleştirilere cevaplar verildi.

AİHM'in kararı

Peygamber efendimize dönük olarak Avusturya vatandaşı hakaret ortaya koymuştu. Irkçılığın ve İslam düşmanlığının yükseldiği bir yerde verilen mahkeme kararlarını tebrik ediyoruz. Peygamberimize ve peygambere hakaretler ifade özgürlüğü olarak değerlendirilemez. Peygambere bağlılık gösteren inanmış insanın duygularını nereye koyacaksınız dedik. Önemli bir karar yaygınlaşmalı.

#AK Parti
#Ömer Çelik
5 yıl önce