|

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Kadıköy'de kilise duvarının üstünde dans edilmesine tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Kadıköy'de bir grubun Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkarak dans etmesine tepki gösterdi. Yapılanın dini mekana saygısızlık olduğunu söyleyen Çelik, "Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır. Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz" dedi.

10:28 - 12/07/2021 Pazartesi
Güncelleme: 10:51 - 12/07/2021 Pazartesi
Yeni Şafak
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik

İstanbul Kadıköy’de alkollü kalabalık bir grubun sokak aralarında içki içerek yüksek sesli müzikle eğlenmesi ve Surp Takavor Ermeni Kilisesi’nin duvarının üstünde dans ettiği görüntüler, tepkiyle karşılanmıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaşananlara tepki gösterdi. Yapılanın bir provokasyon olduğunu ifade eden Çelik, şunları söyledi:


AK Parti'den sert kınama

Kadıköy Surp Takavor Kilisesi'nin duvarının üstüne çıkan bir grup, bu dini mekana gösterilmesi gereken saygıya yakışmayan davranışlarda bulunmuştur. Surp Takavor Kilisesi'ne yönelik bu saygısızlığı kınıyoruz. Mabedlere yapılan saygısızlık herkese karşı saygısızlıktır.

"Provokasyon olarak değerlendiriyoruz"

Camileri, kiliseleri, havraları hedef alan, dini mekanların saygınlığına yaraşmayan her türlü eylemi provokasyon olarak değerlendiriyoruz ve insanlık adına mahkum ediyoruz.

#ömer çelik
#kadıköy
#kilise
#dans
#alkol
#surp takovar kilisesi
#ak parti
#tepki
3 yıl önce