|

Akkol Savcı Kiraz için ifade verecek

Sabancı suikasti zanlılarından DHKP-C üyesi İsmail Akkol, İstanbul'da çıkarıldığı 18. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tutuklandı. Akkol’un bu zamana kadar karıştığı tüm eylemler ve şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın dosyasıyla ilgili ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 01:47 - 5/02/2016 Cuma
Yeni Şafak

Yunanistan'dan eylem yapmak için kaçak olarak Türkiye'ye gelen ve Söke Otogarı'nda yakalanan Sabancı suikastı sanığı İsmail Akkol ile Fadik Adıyaman Aydın'daki işlemlerinin ardından sabah saatlerinde İstanbul'a sevk edildi. Sabancı suikasti davasında hakkında yakalama kararı olması nedeniyle davanın görüldüğü 18. Ağır Ceza Mahkemesi'ne çıkartılan Akkol, duruşmada ifade verdi.



"İNFAZ EDİLECEĞİM SÖYLENİYOR"


Herhangi bir adresinin bulunmadığını ve bekar olduğunu söyleyen Akyol, sabıkasının bulunmadığını ifade etti. Hakkındaki yakalama kararı yüzüne okunan Akkol, Sabancı suikasti ile ilgili hazırlanan iddianameyi okumadığını belirtti. Bir örneğinin kendi tarafına verilmesini belirterek okuduktan sonra savunma yapacağını söyledi. Duruşma savcısı mevcut delil durumuna göre Akkol'un tutuklanması yönünde mütalaa verdi. Mahkemede konuşan Akkol, sürüklenerek buraya getirildiğini ifade ederek, “Gerek Aydın Emniyeti'nde gerekse İstanbul Emniyeti'nde dolaylı yollardan cezaevinde infaz edileceğim söylenmektedir. Oysa neyle suçlandığımı dahil bilmiyorum” şeklinde konuştu.





SİLİVRİ CEZAEVİ'NE GÖNDERİLDİ


Kararını veren mahkeme, Akkol hakkındaki suçun niteliği, delil durumu ve uzun süredir yargılamadan kaçmasını göz önünde bulundurarak tutuklamanın ölçülü olacağına karar verdi. Akkol'un tutuklanmasına karar veren mahkeme, 26 Mayıs 2016 olan Sabancı suikasti davasının gününü de sanığın yakalanması sebebiyle öne alarak 6 Nisan 2016'ya çekti. Akkol duruşma sonunda avukatına “Beni nereye götürecekler?” diye sordu. Akkol'un avukatı ise “Önce Metris'e götürürler, sonra başka yere sevk ederler” diye cevap verdi. Akkol'un Silivri Cezaevine gönderildiği öğrenildi.



ADIYAMAN DA TUTUKLANDI


Akkol'la birlikte yakalanan DHKP-C'li Fadik Adıyaman ise “terör örgütü üyeliği” suçundan kesinleşmiş 6 yıl 3 ay kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle tutuklanarak Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.



İFADESİ SEGBİS'LE ALINACAK


Akkol'un Aydın Cumhuriyet Savcısı tarafından daha sonra SEGBİS yöntemiyle ifadesinin alınacağı öğrenildi. Ayrıca yine Akkol'un bu zamana kadar karıştığı tüm eylemler ve şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın dosyasıyla ilgili ifadesinin alınacağı öğrenildi.



NEDEN İSTANBUL'DA TUTUKLANDI?


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri İsmail Akkol'un Aydın'daki savcılık işlemleri bitmeden direk İstanbul'a sevkini istedi. İstanbul'da yüzüne tutuklama kararı okunan Akkol Silivri Cezaevine nakledilmiş oldu. Eğer Akkol Aydın'da tutuklansaydı oradaki bir cezaevine nakledilmek zorunda kalacaktı. Bu nedenle Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı Akkol'un ifadesini SEGBİS ile İstanbul'dan alacak.



Sabancı ailesi teşekkür etti


Sabancı Holding, Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe suikastinin faillerinden İsmail Akkol'un yakalanması dolayısıyla


teşekkür mesajı yayımladı. Mesajda, "Merhum Özdemir Sabancı, Haluk Görgün ve Nilgün Hasefe suikasti sanığının yakalanarak adalete teslim edilmesini sağlayan başta İçişleri Bakanlığımız ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz olmak üzere, tüm ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile görevli personele Sabancı ailesi adına teşekkür ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.


#Sabancı suikasti
#Savcı Kiraz
#İsmail Akkol
#Sabancı ailesi
8 yıl önce