|

Ambargo başladı

Türkiye’nin Barzani yönetimine uyguladığı hava ambargosu dün saat 18.00 itibariyle başladı. Süleymaniye ve Erbil’e bütün uçuşlar süresiz iptal edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:42 - 30/09/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Ankara'dan Barzani yönetimine ambargolar başladı.
Ankara'dan Barzani yönetimine ambargolar başladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye’den Süleymaniye ve Erbil’e yapılan bütün uçuşların süresiz olarak iptal edildiğini açıkladı. Yıldırım, “Irak Merkezi Hükümeti’nin Sivil Havacılık İdaresinin aldığı karara uygun olarak biz de Süleymaniye, Erbil’e sefer yapmayacağız” açıklamasında bulunurken, yasağın devreye girmesinin ardından o bölgeden Türkiye’ye dönmek isteyen vatandaşlar için özel uçak gönderileceğini belirtti. Barzani yönetimine yönelik yaptırımların hayata geçirileceğine işaret eden Yıldırım, “Türkiye’nin bu konuda şakası olmadığını anlamalılar” diye konuştu.


GEREKİRSE UÇAK GÖNDERİRİZ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Biz vatandaşlarımıza yönelik seyahat uyarıları yaptık ve bunları güncelledik gelişmelere göre. Dönmek isteyen vatandaşlarımızın Türkiye’ye gelmesi için her türlü imkanımızı seferber ederiz. Önümüzdeki süreçte de gerekirse özel izinle uçak göndeririz. Bunlar sıkıntı olmaz. Biz uyarılarımızı yaptık, vatandaşlarımızın kararı önemlidir” dedi. Kuzey Irak’a doğru tüm uluslararası uçuşlar bugün itibariyle kesildi. Askeri-diplomatik kapsamdaki seferler ise bunun dışında tutuluyor. Yasağın yürürlüğe girmesi öncesi İstanbul’dan Erbil’e gitmek isteyenler Atatürk Havalimanı’na akın etti. İstanbul’dan Erbil’e kalkan son uçak hıncahınç dolarken, Kuzey Irak’tan Türkiye’ye doğru havalanan uçaklar da ‘kriz bölgesi’ni terk etmek isteyen vatandaşları taşıdı. THY yoğunluktan ötürü Erbil-İstanbul yönüne ek seferler koyarken, İstanbul’dan Süleymaniye’ye doğru planlanan ek uçak seferi ise iptal edildi.

#Barzani
#Irak
#Referandum
#Erbil
7 yıl önce