|

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı'ndan Yavaş ve Aygün hakkında açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile eski CHP’li Sinan Aygün arasındaki "rüşvet" tartışmasına ilişkin, "Karşılıklı suç duyuruları var ve hepsiyle ilgili soruşturma açıldı. İlgili savcılar çalışmalarını yapıyor" dedi.

11:18 - 30/12/2019 Pazartesi
Güncelleme: 14:31 - 30/12/2019 Pazartesi
IHA
Mansur Yavaş ve Sinan Aygün hakkında açıklama yapıldı.
Mansur Yavaş ve Sinan Aygün hakkında açıklama yapıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman, Ankara Adliyesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Kocaman, Başsavcılığın 2019 çalışmalarına ilişkin istatistikler verdi, soruları yanıtladı.

Başsavcı Kocaman, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Sinan Aygün'e ilişkin soruşturmaların sürdüğünü belirterek, "İlgili savcı çalışmaya başladı. Bunlarla ilgili şu aşamada bilgi vermemiz mümkün değil. Yeni başlayan, devam eden soruşturmalar." diye konuştu.

  • Yavaş yönünden İçişleri Bakanlığından soruşturma izni istenip istenmeyeceğine yönelik soru üzerine Kocaman, iddia konusunun genel soruşturma hükümlerine tabi olduğunu ifade etti.
Kocaman, gazetecilere yönelik soruşturmaları değerlendirirken
"Basın özgürlüğü sonuna kadar var fakat basın mensubunun da basın özgürlüğü adı altında her türlü suçu işleme hakkı yok. Suç işlerse elbette soruşturma konusu olur. Genel olarak basın özgürlüğü var ve bu teminat altında fakat basın mensubu da suç işlerse, örgüte yardım ederse, örgüt üyesi çıkarsa, bunun soruşturulması da doğaldır."
değerlendirmesinde bulundu.
#Ankara Cumhuriyet Başsavcısı
#Mansur Yavaş
#Sinan Aygün
4 yıl önce