|

Ankara'da eylem hazırlığındaki 6 PKK'lı yakalandı

Ankara'da düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK'nın talimatları doğrultusunda yılbaşında büyükşehirlerde eylem hazırlığı içinde olduğu belirlenen 6 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak
17:09 - 30/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 18:24 - 30/12/2015 Çarşamba
AA

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, istihbari çalışmalar sonucunda, kimliklerini belirlediği terör örgütü PKK mensubu kişilere yönelik bazı adreslere eş zamanlı operasyondüzenledi.



Operasyonda, PKK terör örgütü adına el yapımı bomba ve molotofkokteyli ile eylemlere katıldıkları, kırsal alanda faaliyet yürüttükleri, örgüte maddi ve lojistik destek sağladıkları belirtilen 6 kişi, gözaltına alındı.



Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel yayın, dijital malzeme, örgütü temsil eden sözde bayraklar ve poster ele geçirildi.



Yılbaşında eylem hazırlığı


Operasyonlarda gözaltına alınan terör örgütü PKK üyesi 18 yaşından küçük bir kişi ile M.Y, M.Ç, M.E, M.B. ve M.K'nın örgütten aldığı talimatlar doğrultusunda yılbaşında büyükşehirlerde eylem hazırlığı içinde olduğu tespit edildi.



Mamak Tuzluçayır Mahallesi'nde bir markete molotofkokteyli attıkları belirlenen zanlıların, terörist faaliyetlerde bulunmaktan ve PKK'ya üye olmaktan haklarında arama emri olduğu da öğrenildi.



Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor.


#Ankara Emniyet Müdürlüğü
8 yıl önce