|

Ankara'daki Amerikan Pasajı'nın adı Zeytin Dalı olarak değiştirildi

Ankara'da İzmir Caddesi üzerinde bulunan Amerikan Pasajı'nın adı Afrin'de devam eden Zeytin Dalı Harekatı'na destek vermek ve ABD'nin teröristlere verdiği desteği protesto etmek amacıyla 'Zeytin Dalı' olarak değiştirildi.

Yeni Şafak ve
16:13 - 9/03/2018 Cuma
Güncelleme: 16:43 - 9/03/2018 Cuma
Yeni Şafak
Amerikan Pasajı'nın adı Zeytin Dalı Çarşısı olarak değiştirildi.
Amerikan Pasajı'nın adı Zeytin Dalı Çarşısı olarak değiştirildi.

TSK ve ÖSO'nun Afrin'de PKK/YPG'li teröristlere yönelik düzenlediği Zeytin Dalı Harekatı'nda teröristlere destek çıkan ABD'nin tutumuna tepki olarak esnaflar da harekete geçti. 1968 yılından beri Amerikan Pasajı olarak bilinen Ankara’nın köklü çarşısının ismi Zeytin Dalı Çarşısı olarak değiştirildi.

ABD'nin yanlış politikalarına tepki olarak değiştirildi

AK Partili Emrullah İşler, konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından "1968 yılından beri Amerikan Pasajı olarak bilinen Ankara’nın köklü çarşısının ismi, Amerika’nın yanlış politikalarına tepki olarak esnaflarımızın ortak kararıyla Zeytin Dalı Çarşısı olarak değiştirildi. Esnafımızı bu kararından dolayı tebrik ediyorum. Yeni isim hayırlı olsun." dedi.

DAHA ÖNCE CADDENİN ADI DA DEĞİŞTİRİLMİŞTİ

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği'nin bulunduğu caddenin yeni adına ait tabela takılM. Nevzat Tandoğan Caddesi olarak bilinen cadde bundan sonra Afrin'de TSK'nın başarılı şekilde sürdürdüğü, "Zeytin dalı" operasyonu'nun adını taşıyacak. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nce alınan karar dün uygulandı. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı'na bağlı Numarataj Şube Müdürlüğü ekipleri caddenin adının bulunduğu direkteki "Nevzat Tandoğan" isim tabelasını indirerek yerine "Zeytin Dalı" yazılı tabelayı yerleştirdi.



#Ankara
#Amerikan Pasajı
6 yıl önce