|

Arifan Külliyesi'ne öğrenci müracaatları başladı

Arifan Külliyesi'nin kuruluşu

Yeni Şafak
12:35 - 30/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 16:24 - 30/05/2016 Pazartesi
Diğer

Arifan Külliyesi 1999 yılında Ömer Faruk AKKAYA hocamız tarafından Sivas Merkezde İlahiyat Fakültesi öğrencilerine yönelik Ulum-u Şeriyye ve Ulum-u Arabiyye dersleri ile hizmete başladı.



Hâlihazırda ise Arifan İlmi ve Fikri Araştırmalar Vakfı (İFAV) olarak ilmi faaliyetlerini 8000 metre kare kullanım alanına sahip nezih bir külliyede devam ettirmektedir.



EMİN SARAÇ HOCAMIZIN RİYASETİNDE İCAZET MERASİMİ


Arifan Külliyesi geçtiğimiz ay Faziletu'ş-Şeyh muhterem Muhammed Emin SARAÇ hocamızın riyasetinde Mushafları İnceleme Kurulu Başkanı Osman ŞAHİN, Şeyhu'l-Kurrâ Mustafa DEMİRKAN, Prof. Dr. Yusuf KAPLAN, Hamdi ARSLAN, İsmail İPEK, ülkemizin manevi büyüklerinden Ali Ramazan DİNÇ ve muhterem Abdullah TAYLAN hocalarımızın teşrifi ile ders halkalarımızdan son dönem mezun olan 42 kardeşimizin icazet merasimine ev sahipliği yaptı.



ARİFAN İHTİSAS VE KIRAAT AKADEMİLERİ


ARİFAN KÜLLİYESİ eğitim ve halka yönelik irşat hizmetleri olmak üzere iki ayrı alanda hizmet vermektedir. Eğitim hizmetlerimiz Arifan İhtisas Akademisi ve Arifan Kıraat Akademisi olarak iki ayrı alanda devam etmektedir.



İhtisas Programı: Şer'i ilimleri ve Arabi ilimleri kapsamaktadır.



Kıraat programı ise: Hafızlığa hazırlık, Hafızlık ve Kıraat ilimlerini ihtiva etmektedir.



Halk Seminerleri: Halka yönelik irşat hizmetlerimiz her hafta belli günler geniş katılımlı konferanslar ve seminerler ile devam etmektedir.








ARİFAN MEDRESE EĞİTİMİ İLE İLAHİYAT ÖĞRETİMİNİ MEZC EDİYOR


İhtisas Akademisi adı ile devam eden programlarımız 4+1 yıl olup toplamda 5 yıldır. Programımıza kayıt yaptıran kardeşlerimiz ARİFAN İHTİSAS AKADEMİSİ derslerimize devam ederken eş zamanlı olarak SİVAS İLAHİYAT FAKÜLTESİNİ örgün olarak veya İLAHİYAT ÖNLİSANS + İLİTAM öğretimini tamamlamaktadırlar.



İlahiyat, ilahiyat ön lisans ve İLİTAM öğrencileri, Arifan Külliyesi'nin bu programları ile İslami ilimleri kadim usul ilim geleneği ile okurken mükemmel bir Arapça ve İslami ilimlerde ehliyeti kazanırken aynı zamanda ilahiyat mezun olmalarına imkân sağlanmaktadır.



ARAP HOCALAR NEZARETİNDE MUHADESE


Eğitimin devam ettiği bu süre içerisinde tüm kardeşlerimiz İnşa-Tabir ve Muhadese derslerini de Arap hocalarının nezaretinde devam ettirmektedirler. Günlük hayata yönelik muhadese eğitiminin yanında asıl önemli olanın inşa-tabir olduğuna inanmaktayız bu nedenle ilk dönemden mezun olana kadar inşa dersleri özel bir ihtimam ile devam ettirilmektedir.



Her ilim adamının asli ihtiyaçlarından olan hüsn-i hattan rika' ve nesih hattı Arifan Külliyemizde eğitim alan kardeşlerimize sunulan nadide hizmetlerdendir.



ARİFAN KÜLLİYESİ'NE KİMLER KAYIT YAPTIRABİLİR?


Arifan Külliyesi'nin bu ilim halkalarına ilahiyat ön lisans öğrencileri, ilahiyat fakültesi öğrencileri ve İslami İlimleri Tahsil Etmek Arzusunda Olan Tüm Kardeşlerimiz Müracaat Edebilir.



HİZMETLERİMİZ ÜCRETSİZDİR


Arifan'ın sunduğu tüm eğitim ve irşat hizmetleri başta Sivas'lı hayırsever iş adamlarımız olmak üzere hayırsever kardeşlerimizin destekleri ile ücretsiz olarak sunulmaktadır ve cemaatsel bir gaye gütmemektedir.








MURACAAAT İÇİN YAPMANIZ GEREKEN


Müracaatlar 10 TEMMUZ 2016 tarihine kadar online yapılabildiği gibi aynı zamanda eğitim işleri sekretaryasına 0 506 395 31 71 ve 0 541 770 66 19 numaralı telefonlardan ulaşarakta yapılabilir.





Online Müracaat Formu:

http://www.arifan.org.tr/aday.php







#Arifan Külliyesi
#eğitim
#külliye
8 yıl önce