|

Arnavut Met yakalandı

Polis, İstanbul’a uyuşturucu sevkiyatına hazırlanan skunk baronu “Arnavut Met” lakaplı Met Kanani ile dördü Arnavutluk vatandaşı yedi zehir tacirini Muğla’da gözaltına aldı. Milas’taki depodaki aramalarda bir ton 100 kilogram Skunk ele geçirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/03/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:49 - 21/03/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
“Arnavut Met” lakaplı Met Kanani
“Arnavut Met” lakaplı Met Kanani

Uyuşturucu baronu “Arnavut Met” lakaplı Met Kanani Muğla’da yakayı ele verdi. İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uluslararası bir uyuşturucu şebekesinin, yüklü miktarda skunku Arnavutluk’tan gemiyle önce Muğla’ya, oradan da kara yoluyla İstanbul’a getirerek piyasaya süreceği istihbaratını aldı. Geniş çaplı bir çalışma başlatan ekipler, sevkiyatla ilgili önemli bilgilere ulaştı. Polis, konuyla ilgili Arnavutluk makamlarını ve Muğla Emniyet Müdürlüğü'nü de bilgilendirdi.


6 AY BOYUNCA TAKİP ETTİLER

Üçlü koordinasyonun ardından çete, yaklaşık 6 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alındı. Çete, Arnavutluk’tan gemiyle getirdiği uyuşturucuyu Milas’taki bir depoya taşıdığını belirleyen polis, önceki gece operasyon için düğmeye bastı. İstanbul ve Muğla Narkotik Şube ekiplerinin depoya düzenlediği baskında, uluslararası uyuşturucu baronu “Arnavut Met” lakaplı Met Kanani’nin de aralarında bulunduğu 4’ü Arnavutluk vatandaşı

7 zehir taciri gözaltına alındı. Depoda yapılan aramada çeşitli yerlere zulalanmış 1 ton 100 kilogram Skunk ele geçirildi. Uyuşturucunun piyasa değerinin 25 milyon lira olduğu bildirildi. Şüpheliler, işlemlerin ardından İstanbul’a gönderildi.

SKUNK ESRARDAN 10 DAHA ZARARLI

Skunk, Hint kenevirinin hibritleme yoluyla ekiminden elde edilen bir uyuşturucu türü olup, esrara göre 10 kat daha etkili. Beyne daha fazla zarar veren skunk, akıl hastalıklarının da önünü açmaktadır.

#İstanbul
#Uyuşturucu
#​Arnavut Met
6 yıl önce