|

Avrupa Parlamentosu'nda 'Fatiha'lı iftar buluşması

Avrupa Parlamentosu (AP) Kültürlerarası Diyalog Pltformu çerçevesinde farklı dinlerden davetlileri iftar yemeğinde buluşturdu.

Yeni Şafak
00:00 - 11/10/2005 вторник
Güncelleme: 09:35 - 13/06/2017 вторник
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv
---------------------------------- manset -------------------------------------------
---------------------- manset ---------------------

  • BERİVAN ORUÇOĞLU/BRÜKSEL

    AP Yeşiller Milletvekili Cem Özdemir, Sosyalistlerden Claude Moras ve Libarellerden Jorgo Chatzimarkakis'in himaye ettiği yemeğe Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve Genel Yayın Danışmanı Fehmi Koru da katıldı. İslam dininin ve Ramazan ayının insanları birleştirici etkisine vurgu yapılan gecede, Arapça ve İngilizce Fatiha suresinin okunması da dikkat çekti. Gecede yapılan konuşmalarda Jorgo Chatzimarkakis Cem Özdemir'e teşekkür ederek "Bu gece İslam'ın bu kapıdan girmesini sağladınız. Normali ve olması gereken buydu" diye konuştu.
    ABD'li vekilden KKTC desteği
    Geceye katılan sürpriz isimlerden biri ise ABD kongre üyesi Robert Wexler oldu. Wexler yemekten sonra yaptığı açıklamada, ABD'nin 3 Ekim'de olduğu gibi Türkiye-AB ilişkilerinde Ankara'ya yaptığı yerinde desteği sürdüreceğini kaydetti. Wexler, KKTC'ye uygulanan ekonomik izalosyonun kaldırılması için ABD'nin girişimlerini sürdüreceğini de belirtti.


    ----------------- imza------------------

    ----------------- imza------------------



  • #Arşiv
    #Yeni Şafak Arşiv
    19 лет назад