|

Avrupa’ya gidiş rehberi

Atatürk Havalimanı’nda mülteci gibi davranarak Almanya’ya gitmeye çalışan IŞİD üyesi 8 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin cebinde İstanbul üzerinden Almanya’ya nasıl ulaşılacağını gösteren basit bir çizim bulundu. Çizime göre şüpheliler, İzmir'den Yunanistan'a oradan Sırbıstan ve Macaristan üzerinden Almanya'ya gitmeyi hedefliyordu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/11/2015 Perşembe
Güncelleme: 22:32 - 18/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

İstanbul Emniyeti, Atatürk Havalimanı'nda 8 IŞİD şüphelisini gözaltına aldı. Yabancıların üzerinden İstanbul'dan Almanya'ya varan yol haritası çıktı. IŞİD şüphelisi 8 yabancının ulaşmaya çalıştığı Almanya'da ise bu günler güvenlik kaygısı yaşanıyor. Almanya ile Hollanda arasında önceki gün başlayacak futbol maçı, maçın başlamasına 1 saat kala iptal edildi. İki milli takımın oyuncuları da bölgeden uzaklaştırılırken, maçı izlemeye gelen binlerce taraftardan stadı boşaltmaları istendi. Bölgede yoğun güvenlik önlemleri alındı.



IŞİD ÇEMBERİ SÜRÜYOR


Özel polis ekibinden oluşan 'İnat Timi' Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları ile Büyük İstanbul Otogarı'nda profil çıkarma ve risk analizi çalışmaları neticesinde şüpheli gördükleri kişileri gözaltına alarak, “mülakat odalarında' ifadelerine başvuruyor. Şüphelilere sorulan 23 kritik sorunun ardından ise gerekli işlemler başlıyor. Atatürk Havalimanı'nda çalışmalarını 24 saat kesintisiz sürdüren “İnat Timi” dün gece Fas'ın Kazablanka kentinden gelen ve İstanbul'da turizm amaçlı gezi yapacaklarını belirterek bir otelde rezervasyonlarının bulunduğunu söyleyen Nasıl Y. ile Soufiane H, Aissa M, Salahaddin A, Said S, Mouhssıne El A, Mustapha M. ve Ayoub S'yi şüpheli bularak gözaltına aldı. Ekipler, belirtilen otelin yetkilileriyle görüştüklerinde ise isimleri bildirilen kişilerin adlarına ait rezervasyon olmadığı ortaya çıktı.



CEP KILAVUZU


8 yabancıdan Nasıl Yaiya'nın üzerinden ise yol haritası çıktı. İstanbul'dan başlayan ve binecekleri taksilerin dahi yazıldığı çizimde sırasıyla İzmir, Yunanistan, Sırbistan ve Macaristan üzerinden Almanya'ya varış belirtiliyor. Şüphelilerin, mülteci gibi davranarak yasa dışı yollarla Almanya'ya gitmeyi planladıkları iddiası ise soruşturmayı büyüttü. Olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldı.



YOL HARİTASI




Şüphelilerden Nasıl Y'nin cebinden çıkan kağıtta İstanbul'dan başlayıp İzmir, Yunanistan, Sırbistan ve Macaristan üzerinden Almanya'ya ulaşan çizim ele geçirildi. Şüphelilerin, mülteci gibi davranarak yasa dışı yollarla Almanya'ya gitmeyi planladıkları iddia edildi. Öte yandan, 800 kişinin sınır dışı edilmesini sağlayan “inat timi” 200'ün üzerinden şüpheliyi de Türkiye'ye almadı.


#Nasıl Yaiya
#mülteci
#ışid
8 yıl önce