|

Bağımlılığa karşı küresel mücadele

Madde bağımlılığıyla dünya çapında mücadele etmek amacıyla Uluslararası Yeşilay Federasyonu kuruluyor. 30 ülkenin Yeşilay’larının yeralacağı federasyonun başkanlığını Türkiye üstlenecek. Bağımlılığa karşı önleyici, koruyucu ve rehabilitasyon alanlarında çalışma yürütülecek.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:05 - 7/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Türkiye'de bir asırdır madde bağımlılığına karşı mücadele eden Yeşilay, uluslararası faaliyetlerini bir üst noktaya taşıyor. Uluslararası Yeşilay Federasyonu, dünya genelindeki Yeşilay kuruluşlarını tek çatı altında birleştirmeyi amaçlıyor. Yeşilay Genel Başkanı Mücahit Öztürk, 30 ülke temsilcisinin katılımıyla 8 Nisan'da İstanbul'da gerçekleştirilecek imza töreniyle federasyonun resmen kurulacağını belirtti. Uluslararası Yeşilay Federasyonu'nun ilk başkanlık görevini de Türkiye üstlenecek.



TÜRKİYE ÖRNEK OLACAK


Federasyonun işlevini açıklayan Öztürk, “Federasyon ve üye ülke Yeşilayları bağımlılıkla mücadele vizyonuyla, bulundukları ülkenin kamu kurum ve kuruluşlarıyla, uluslararası teşkilatlarla ve farklı toplumsal kesimlerle faal işbirliği geliştirilecek. Bosna Hersek, Malezya, Yemen başta olmak üzere 30 ülkenin yer aldığı üye sayımızın ilerleyen süreçte artmasını hedefliyoruz. Üye ülkelerde bağımlılığa karşı önleyici, koruyucu ve iyileştirici alanlarında çalışma yürütülecek. Yeşilay'ın Türkiye'de yaptığı çalışmalar üye ülkelerde model olarak uygulanacak” dedi.



6 MİLYON KİŞİ SİGARADAN ÖLÜYOR


Devletlerarası işbirliğiyle bağımlı nüfusun azaltılacağını belirten Öztürk, “Dünyada her yıl 6 milyon kişi sigaraya, 3 milyon 300 bin kişi alkole bağlı sebeblerden dolayı hayatını kaybediyor. Uyuşturucu kullanımından kaynaklı ölümlerin sayısı ise yılda 200 bin civarında. Üye ülkelerimizin her birinde de bağımlılıklar alanında çeşitli problemler mevcut. Ülkelerde bağımlılıklarla ilgili farkındalığın artırılması ile bağımlılık oranının düşmesi hedefleniyor” diye konuştu.



#Uluslararası Yeşilay Federasyonu
#Madde bağımlılığı
#Yeşilay
8 yıl önce